20 de bloguri dedicate designului interior

Idei design interior, ieftin si bun

Designul interior are scopul de a imbunatati conditiile viata prin crearea unui ambient ce imbina atat principii estetice, ergonomice si de antropologie ce cresc functionalitatea si calitatea spatiilor interioare.

Ce este designul?

Designul este aplicarea creativitatii pentru gasirea si planificarea unei solutii optime la o problema data. Asa cum spunea designerul, Paul Rand, “Totul e design. Totul!”

Principiile designului sunt: balansul, dinamica, unitatea, ritmul, forta, contrastul si proportiile.

Elementele designului sunt: liniile, formele, spatiul, aspectul, culorile, textura si modelul.

Uratul se vinde greu“, este sloganul lansat acum vreo patru decenii de Raymond Loewy.

Designul de interior este industria frumosului, ambalata si livrata in locuinta proprie, este cadoul pe care il facem eu-lui nostru, cadoul pe care ni-l facem noua pentru confortul nostru personal.

Pentru omul contemporan casa reprezinta locul interactiunii sociale, dar si al retragerii, spatiul in care isi traieste si isi ascunde, sau exhiba, dupa caz, sinele interior. De aceea este important sa ne amenajam locuinta astfel incat sa fie un loc odihnitor, relaxant si practic.

Ce este designul interior?

Este o modalitate de aranjare a spatiului intern ale unei case, apartament sau birou, prin mijloace de aranjare a diferitelor obiecte care lucreaza in armonie pentru a crea o senzatie placuta la vedere.

Scopul lui este de a ne creea un ambient placut, util si linistitor, in care sa ne simtim confortabil, indiferent daca ne referim la “acasa”, la birou sau la o locatie publica. O casa trebuie sa fie practica, functionala, eficienta.

Ce este designul de interior?

Designul interior sau decorarea de interior, este o realizare compusa din doua activitati: proiectarea de interior (plan de interior, concept) si amenajarea interiorului (realizarea planului de interior, prin umplerea spatiiilor sau reimpartirea acestora pe functionalitati). Designul de interior reprezinta arhitectura interiorului si imbina functionalitatea si esteticul, utilul cu placutul.

Exista trei domenii principale de dezvoltare in design interior: decorul de interior, designul rezidential si designul comercial. Desi interconectate, fiecare necesita o indemanare si cunostinte specifice.

Citeste si: Aplicatie pentru mobil de Design Interior

Design este un cuvant de origine engleza care se pronunta “di-zain” si care inseamna proiect, desen (de conceptie), schita (de conceptie).

Design inseamna un domeniu multidisciplinar interesat de ansamblul factorilor social-economici, functionali, tehnici, ergonomici, estetici etc., care contribuie la aspectul si calitatea unui produs.
Aspect exterior, felul in care se prezinta un lucru, din punct de vedere estetic.

Designul este pretutindeni.

Doi designeri celebri sunt Karim Rashid si Steve Jobs.

Design-ul interior este realizat de profesionisti, de design-eri de interior. Oameni care au invatat, au studiat si pot sa-si foloseasca cunostintele. Designerul stie ca functionalul, ergonomicul, esteticul si economicul conlucreaza pentru a se ajunge la eficienta.

Asta nu inseamna, ca nu ne putem decora si singuri spatiile in care ne petrecem viata. Macar putem incerca.

Ei bine, pentru inspiratie in design interior, am realizat o lista cu 20 de blogg-uri de design interior, bloguri dedicate designului interior, pentru cei care cauta inspiratie si noutati in domeniu.

Vei gasi aici o multime de poze de design interior si evident, inspiratie pentru proiectele tale de design interior:

Abigail Ahern

Apartment Therapy

The Beat that My Heart Skipped

Ben Pentreath

Bodie and Fou

Decor8

Emma’s Designblogg

Famille Summerbelle

Habitually Chic

Jonathan Adler’s Musings

Katy Elliott

Lonny

Miss Moss

My Friend’s House

The New Victorian Ruralist

Obsessilicious

Pinterest

Print & Pattern

The Selby

SF Girl by Bay

One thought on “20 de bloguri dedicate designului interior

Lasă un răspuns