4 lucruri pe care nu le stiai despre un vas wc suspendat

Conceptul de vas wc are cel putin cateva secole vechime, motiv pentru care ai putea crede ca nu ar putea aparea nicio schimbare majora. Insa in ultimul deceniu a fost reinventat prin ideea de vas wc suspendat. Desi in principal are acelasi rol, design-ul, sistemul de functionare si montajul s-au schimbat radical. Unele dintre caracteristicile cele mai importante ale unui astfel de vas wc sunt mai putin cunoscute. In continuare vom vorbi despre cele 4 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a opta pentru un astfel de model.

Unde este rezervorul?

Rezervorul este ascuns in perete. Peretele poate fi pe toata inaltimea baii, sau poate sa acopere doar rezervorul. Poate fi imbracat cu faianta, pastrand linia generala de design a baii.

Accesul este putin mai dificil, dar nu imposibil, se lasa spatii de acces tocmai pentru a nu fi nevoie sa darami un perete daca se intampla ceva. Dintr-un punct de vedere mai optimist, daca optezi pentru un rezervor de calitate, ai toate sansele sa nu fie nevoie sa umbli la el pana la urmatoarea renovare.

 

Inaltimea este reglabila

 

In functie de cine va folosi baia, inaltimea unui vas wc este foarte importanta. Daca este pentru adulti si este prea jos va crea un disconfort si un efort mare de ridicare, iar daca este pentru copii si este prea inalt… Eh, aici pare evidenta problema: nu vor putea ajunge singuri la el.

 

 

La momentul montajului poti decide inaltimea perfecta in functie de cei care vor folosi baia. Din pacate, nu poate fi reglat ulterior montajului din cauza fixarii placilor de faianta pe peretele care ascunde rezervorul. Dar chiar si asa, este foarte tare ca poti alege orice inaltime doresti, avantaj pe care un vas wc clasic nu ti-l ofera.

 

Castigi spatiu

Nu poate parea foarte mult la prima vedere, dar prin montarea unui vas wc suspendat, poti castiga spatiu! In primul rand, un astfel de vas wc va fi lipit de peretele in care este incastrat un rezervor subtire. Peretele care il va ascunde ar trebui sa ocupe cel mult 20 cm. Un vas wc pe pardoseala va avea nevoie de un spatiu de cel putin 30 cm pentru rezervor.

In al doilea rand, poti reinventa spatiul de depozitare! Peretele fals dupa care este ascuns rezervorul poate sa fie la o inaltime de 1.5 metri, nu ridicat pana in tavan. Astfel, creeaza o polita perfecta unde pot fi depozitate cosmetice, prosoape, suluri de hartie igienica.

Design ergonomic adaptabil oricarui stil

Datorita faptului ca nu mai este implicat un rezervor, alegerea unui vas wc suspendat este mult mai usoara si poate sa aiba un impact pozitiv asupra amenajarii baii. Exista toate dimensiunile si toate formele: de la rotunde, pana la dreptunghiulare, mai late sau mai inguste, poti cu siguranta gasi ceva care sa se potriveasca cu dimensiunea si design-ul baii tale!

Lasă un răspuns