5 motive pentru care un team building iti poate ajuta echipa

Satisfactia la locul de munca este un aspect important pentru fiecare individ. Senzatia ca este util, ca face parte dintr-o echipa, ca munca lui este esentiala in dezvoltarea firmei in care lucreaza sunt unele din cele mai importante elemente pentru fericirea la locul de munca. Toate aceste sentimente pot motiva echipa sa fie mai productiva. Plecand de la premisa ca angajatii mai fericiti sunt mai productivi, companiile cauta oferte pentru team building deoarece considera ca acest gen de activitatii ii ajuta pe angajati, si pe bune dreptate ca asa este.

 

Team building-ul este o activitate care ii ajuta pe angajati sa comunice mai bine, sa empatizeze fiecare cu nevoile celuilalt, il ajuta pe individ sa isi descopere unele aptitudini, cum ar fi cele de conducere. Team building-ul ajuta echipa sa se sudeze ca un intreg. Atunci cand oamenii lucreaza intr-o companie de cele mai multe ori nu reusesc sa se descopere insa cand pleaca intr-un team building ei pot descoperi ca au aceleasi pasiuni, ca au in comun o multime de lucruri, incep sa se cunoasca mai bine, iar in cazul unor obstacole se pot ajuta unii pe altii.

 

De multe ori munca la serviciu este impartita pe departamente si exista diviziuni atat de clare incat unii angajati nu reusesc sa se cunoasca unii pe altii, desi lucreaza ani la rand in aceeasi firma. Aceste bariere pot fi depasite cu ajutorul unor activitati desfasurate intr-un team building coordonat de o echipa specializata in organizarea unor astfel de evenimente. Activitatile desfasurate intr-un team building creeaza oportunitati pentru dezvoltarea relatiilor si ajuta la formarea prieteniilor.

 

Chiar daca se spune ca team building-ul este necesar pentru o echipa puternica si unita, multi nu considera ca este un element important. Daca nu stii exact cum ar putea sa te ajute, ai aici o lista cu 5 motive pentru care ar trebui sa iti trimiti sau chiar sa mergi si tu cu echipa intr-un team building.

 

  1. Socializare – ajuta membrii echipei sa se cunoasca mai bine. Socializarea si prieteniile la locul de munca pot creste productivitatea. Nu numai ca le da o stare de bine angajatilor dar ii va ajuta sa lucreze si sa rezolve mai bine problemele zi de zi.
  2. Invata sa lucreze in echipa. Faptul ca angajatii lucreaza eficient in echipa ajuta foarte mult la cresterea afacerii. Dupa activitatile de team building angajatii se cunosc mai bine, vor stii cum sa isi foloseasca punctele forte, isi vor cunoaste mai bine punctele slabe si vor fi constienti de interesele fiecaruia.
  3. S-ar putea ca la serviciu acestia sa fie repartizati fiecare pe alte departamente sau activitati si nu simt ca trebuie sa concureze cu colegii. Intr-un team building vor simti ceea ce inseamna concurenta. S-a demonstrat ca activitatile in care iti este pus la incercare spiritul de concurenta cresc productivitatea. Astfel, printr-un team building se creeaza concurenta prin activitati distractive, iar acel spirit de competitie va ramane in sufletul lor si ii va determina sa fie mai buni chiar si dupa team building.
  4. Bucuria unui succes. Cand o echipa castiga un meci important, de obicei sarbatoreste si se distreaza. Acest lucru ii motiveaza sa vrea sa castige mai mult. Acest lucru arata ca fiecare succes sarbatorit, fie si intr-un team building, poate motiva angajatii sa isi duca activitatea desfasurata la nivelul urmator.
  5. Colaboreaza. Diversele activitati si concursuri ii va pune in situatia de a colabora unii cu altii. In acest fel vor invata ca nu pot castiga fara ajutorul celuilalt. Vor intelege ca acelasi lucru se intampla zi de zi la locul de munca.

 

Nu e nicio surpriza ca pentru succesul unei echipe comunicarea este cea mai importanta. Toata lumea isi doreste un mediu prietenos si linistit, unde fiecare angajat se intelege bine cu colegii lui. Un team building reusit va insemna cu siguranta un mediu de lucru mai confortabil, care iti poate duce compania spre succes.

 

 

Lasă un răspuns