7 mituri despre sistemele solare

Sistemele solare pentru asigurarea de energie electrica pentru o locuinta devin o solutie din ce in ce mai populara. Energia regenerabila, sau verde nu mai este doar o optiune minoritara, o solutie alternativa, ci un mod practic, real si fezabil de a colecta energie de la Soare si a o folosi pentru satisfacerea nevoilor energetice a unei locuinte sau pentru a incalzi apa calda. Aceste sisteme solare sunt formate din panouri solare, invertoare, controlere si diverse accesorii, insa le gasesti pe toate la E-acumulatori.ro.

sisteme solare

Citeste urmatoarele randuri ca sa vezi daca ai idei preconcepute si gresite despre energia solara si sistemele solare.

  1. Panourile solare nu functioneaza in anotimpuri reci sau in zone reci. Fals. Caldura nu conteaza, lumina este cea care alimenteaza panourile solare. De fapt, cand panourile solare sunt reci transmit mai bine electricitatea.
  2. Sistemele solare au nevoie de mentenanta constanta. Fals. Panourile doar rareori au nevoie sa fie verificate sau curatate, iar garantia oferita de majoritatea producatorilor este indestulatoare.
  3. Un climat mai dificil nu permite instalarea sistemelor solare. Fals. Chiar si in lunile de iarna sistemele solare pot functiona, culoarea lor intunecata ajuta la topirea mai rapida a zapezii.
  4. Sistemele solare nu sunt de incredere/viabile. Fals. Sistemele soalare pot fi mai de incredere decat compania ce furnizeaza energie electrica, nu au parti ce se misca, iar sistemele de tip off grid te ajuta si in timpul penelor de curent.
  5. Nu am un acoperis inclinat spre sud deci nu pot folosi panouri solare. Fals. Pentru sisteme fotovoltaice si acoperisurile expuse spre est sau vest sunt bune, iar optiunea de a le monta pe un teren deschis este mereu prezenta.
  6. Panourile solare pot sa imi distruga acoperisul in timp. Fals. Panourile solare protejeaza de fapt portiunea acoperisului pe care o acopera.
  7. Sistemele solare vor deveni mai eficiente asa ca ar trebui sa astept. Fals. Poate cel mai ironic mit, recunoaste ca sistemele solare functioneaza, insa evolutia tehnologica in energia alternativa dureaza zeci de ani, de ce sa nu profiti de ce ai acum?

Sistemele solare sunt o varianta fiabila de a obtine energie electrica gratuita, merita incercata!

Lasă un răspuns