Activitati de team building sau cum sa ne depasim limitele

Cand vorbim de activitati de team building, nu vorbim doar de o iesire in natura, ci de felurite jocuri de echipa, menite sa ii provoace pe colegi sa isi depaseasca limitele. Un team building ideal se desfasoara intr-un cadru montan si intr-o perioada in care nu este nici prea frig, nici prea cald, adica spre sfarsitul primaverii sau inceputul toamnei.

Cand mergem in team building, echipamentul de baza necesar pentru activitati este oferit de firma care organizeaza team building-ul, insa tot trebuie sa avem un minim necesar de echipament pentru excursia propriu-zisa. Printre activitati sunt si unele care implica urcari pe munte, prin padure, iar asta inseamna ca trebuie sa fim imbracati sport, dar sa avem si bocanci. Daca se anunta ploi, e bine sa avem cu noi o pelerina.

Desi au fost cazuri in care aceeasi oameni care au participat la team building s-au ocupat si de organizare, este nevoie de o firma de specialitate care sa se ocupe de tot, inclusiv de cazare. O astfel de firma poate organiza totul astfel incat grupuri mai mici de aproximativ 15 persoane, sau chiar mai mari, de peste 100 de persoane sa traiasca o adevarata aventura, intr-un weekend de team building.

In mare parte activitatile sunt de tip sportiv, cum ar fi catarari sau paintball. Exista activitati ce se desfasoara la inaltime, cu ar fi tiroliana, sau activitati terestre, pentru cei care au rau de inaltime, insa toti ar trebui sa incerce macar o data si tiroliana, pentru ca, in fond, unul dintre scopurile acestor activitati de team building este depasirea limitelor personale, inclusiv invingerea fricii de inaltime.

Un exemplu de zi de team building este urcatul pe un munte timp de o ora sau doua, apoi admirarea peisajului. Urmatoarea proba ar fi mersul cu bicicleta pe un drum prin padure, sau printre jaloane si apoi proba de rafting. Exista insa multe alte activitati care se pot face.

Activitatile de team building au rolul de a crea legaturi mai stranse intre membri echipei, prin trairea de experiente comune de alt tip decat cele din mediul de lucru, adica intr-un cadru natural, relaxant. Deci, pentru activitati de team building se alege un loc pitoresc din Romania, un loc cu o cabana sau pensiune. De cazare si organizare insa se ocupa o firma specializata, cum este Vertical Adventure.

Lasă un răspuns