Afinul cu tufa inalta – succesul in agricultura

Despre afine cu totii stim cat de bune si sanatoase sunt, ca nutritionistii si doctorii ne recomanda sa le consumam mai des, dar multi nu stiu ca afinele pot fi o buna investitie in agricultura.

Cu siguranta multi nu stiu cat de profitabila este o afacere cu plantatii de afin cu tufa inalta. Multi au intuit potentialul acestei plante si au ales sa investeaca in agricultura. Pare o miscare inteligenta daca aruncam o privire la statistici, insa daca vom citi putin pe internet despre acest subiect vom gasi o multime de povesti de succes ale unor oameni care au decis sa isi infiinteze o cultura cu plante de afin.

afine

Si pana la urma de ce o plantatie de afine ar fi atat de profitabila? Ei bine, cateva cunostinte despre aceasta planta ne vor demonstra acest lucru. Afinul este printre cele mai rezistente plante. Nu are prea multi daunatori care sa o distruga si este foarte rezistenta la boli. In plus, este una din acele plante care are o productivitate foarte lunga, astfel o plata de afine poate trai si face fructe pana la 40-50 de ani. Cu o ingrijire corespunzatoare, aceasta planta va rezista in timp si vei avea o productivitate considerabila.

Pe langa faptul ca e o planta rezistenta, afinul este o planta care nu are nevoie de foarte multa ingrijire si atentie. Nu esti nevoit sa prestezi multa munca fizica pentru a-ti intretine cultura. De cele mai multe ori s-a intamplat ca unii sa inceapa acesta afacere ca un hobby de weekend, insa profitul obtinut i-a determinat sa isi extinda plantatia.

Daca te-ai decis ca trebuie sa investesti si tu intr-o plantatie cu afine, trebuie sa stii care soi se potriveste zonei in care urmeaza sa infiintezi cultura. Desi afinul cu tufa inalta este o planta rezistenta, unele soiuri sunt potrivite pentru zone mai reci, altele pentru zone mai calde. De exemplu Hannas` Choice este un roi recomandat pentru zonele climatice mai reci, dar altele cum este Earlieblue trebuie plantat in zone mai calde. Insa mai multe informatii despre toate soiurile si conditiile de plantare si recoltare vei gasi aici.

Desi multi evita agricultura ca modalitate de a porni o afacere, afinele reprezinta una din cele mai de succes povesti din acest sector. Cu un plan de afaceri pus la punct si respectat, vei reusi ca in cel mai scurt timp sa iti infiintezi o plantatie de afine profitabila, care iti va aduce si un profit mare, mai mult decat te-ai fi asteptat.

 

S.C. Renard Olunden S.R.L.

FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341

Phone: 0740.393.238

Lasă un răspuns