Aplicatia pentru Android “Inspectorul Padurii”

Aplicatia “Inspectorul Padurii” ne ajuta sa verificam oricand, de pe telefonul mobil, daca un transport de lemne este legal sau nu.

Aplicatia este gratuita si a fost lansata de Ministerul Mediului din Romania.

Cum functioneaza Aplicatia “Inspectorul Padurii”?

Simplu. Tot ce trebuie sa facem este sa introducem in aplicatie numarul de inmatriculare al camionului pe care il vedem incarcat cu lemne.

Daca transportul de lemne este legal, atunci vom vedea in aplicatie detalii despre acel transport, inclusiv tipul de lemn transportat si volumul de lemn care a fost incarcat.

Daca nu apare numarul in baza de date, atunci probabil este vorba de o defrisari ilegala si trebuie sa sunam la numarul de urgente, 112, ca sa anuntam Garda Forestiera.

Aplicatii pentru Android 2016, Inspectorul Padurii

Aplicatia ajuta la identificarea transporturilor ilegale de lemne. Cand introduceti numarul masinii, aplicatia va spune daca aceasta are un cod valid generat in ultimele 72 de ore si ce fel de lemn se transporta acolo. Daca nu exista codul, e posibil ca acel transport sa fie ilegal, deci puteti suna la 112. De asemenea, daca are cod valid, dar vedeti in camion alt tip de lemn decat se precizeaza in aplicatie, puteti suna la 112.

Citeste si: Aplicatii Android Romanesti, Delta Dunarii

Aplicatia poate fi descarcata gratuit, fiind disponibila doar pentru utilizatorii de sisteme Android si a fost dezvoltata de un grup de voluntari, specialisti in IT, care au colaborat cu Ministerul Mediului.

Descarca gratuit aplicatia pentru Android din Magazinul de aplicatii Google:

Inspectorul Padurii | Google Play

Cu ajutorul aplicatiei “Inspectorul Padurii” putem afla daca un transport de lemn este ilegal sau nu, pentru a raporta cazul la 112. Cetatenii pot verifica de pe telefonul mobil daca un transport de lemne este legal sau nu, introducand numarul de inmatriculare al masinii care transporta lemnul.

Inspectorul Padurii” vine ca o imbunatatire a programului “Radarul Padurilor“.

Si aplicatia Radarul Padurilor ramane functionala. Radarul Padurilor va ramane in continuare. “Inspectorul padurilor” are rolul sa imbunatateasca, sa completeze aceasta aplicatie.

Prin Radarul Padurilor, din 2014 pana acum, s-au primit 30.000 de sesizari la 112, iar in urma verificarilor s-a constatat ca 25% erau transporturi ilegale de lemn. In anul 2015, in Romania s-au inregistrat zilnic aproape 100 de cazuri de taieri ilegale de arbori.

Lasă un răspuns