Atlasul Corpului Uman

Din seria de site-uri interesante, astazi am mai pregatit unul despre anatomia corpului uman. Am zis bine, am mai pregatit, pentru ca, cu ceva timp in urma v-am lansat invitatia: Descopera Anatomia Corpului Uman In Format 3D.

Iar acum pentru a va starni curiozitatea va intreb daca stiati ca organismul uman contine aproximativ cinci litri de sange. Sau ca atunci cand v-ati nascut aveati 350 de oase, iar dupa terminarea copilariei 144 dintre ele s-au unit intre ele, iar la maturitate mai avem doar 206.
Din cele 206 oase ale corpului uman, mai mult de jumatate din ele se afla in maini si picioare. Cel mai mare organ al corpului uman este pielea. Aorta este cel mai mare vas sanguin din corpul uman.

99% din masa corpului uman este alcatuita din doar sase elemente: oxigen, hidrogen, carbon, azot, fosfor, calciu, iar cea mai importanta substanta din care este alcatuit corpul uman este apa.

O picatura de sange are nevoie de numai 30 de secunde pentru a face un circuit complet al corpului uman.
In 30 de minute, corpul uman degaja suficienta caldura incat sa poate fierbe 3,5 litri de apa. Un om poate rezista pana la 40 de zile fara mancare, 6 zile fara apa si 6 minute fara aer. De asemenea, el nu poate rezista, in mod normal, fara sa doarma mai mult de 11 zile.

Pentru cei interesati de anatomia corpului uman, va recomand sa vizitati Atlasul Corpului Uman.

 

Bonus:

Dictionar Medical

Ultimele informatii referitoare la clonarea umana

One thought on “Atlasul Corpului Uman

Lasă un răspuns