Biblioteca digitala de istorie recenta

Salutari calde. Astazi va recomand un site, pe care l-am descoperit recent, numai bun pentru cei care sunt incercati de curiozitatea de a intelege lumea in care s-au nascut bunicii si parintii nostri, in care am crescut noi si in care se formeaza noua generatie. Putem intelege aceasta lume numai cunoscandu-i istoria sub cat mai multe fatete.

Despre ce este vorba?

“Memoria.ro este o biblioteca digitala de interviuri, memorialistica, studii de istorie orala, carti si imagini din istoria recenta a Romaniei, prezentand evenimente politice, sociale si culturale ale secolului XX asa cum acestea se reflecta in constiinta celor care le-au trait.

Fiind publicata pe Internet, un mediu relational, flexibil, divers si democratic, ea poate aspira sa cuprinda cu timpul o mare cantitate de marturii. Acest site interesant se vrea deci o carte deschisa, in continua elaborare, o colectie integratoare si interconectata a memoriei celor ce au trait in Romania – sau au cunoscut-o indeaproape – din 1900 pana in prezent.”

Va invit sa poftiti in biblioteca digitala de istorie recenta, sa descoperiti lucruri interesante si, de ce nu, sa contribuiti cu materiale despre istoria Romaniei in date.

Memoria.ro poate deveni o punte spre intelegerea a ceea ce a fost, a ceea ce ar trebui continuat, si a ceea ce trebuie evitat.

Nu ratati si a Portretul Romaniei interbelice care contine colectii de fotografii si multimedia pentru fiecare judet.

Informatii interesante despre istoria romaniei gasiti si aici: Istoria României

Lasă un răspuns