Bratari si alte bijuterii specifice culturii din India

India este o tara aparte, cu multe obiceiuri si traditii specifice. Purtatul bijuteriilor, care este o pratica ce poate face diferenta intre culturi si obiceiuri, are si el specificul lui in aceasta tara. In India, bijuteriile au diverse semnificatii, fie estetice, fie spirituale sau chiar pot sa indice statulul unei persoane. Ele sunt mai mult decat bijuterii. Unul dintre elementele specifice Indiei este purtarea unui inel in nas, dar acest accesoriu nu este pe placul unora, la fel cum stau lucrurile cand e vorba de o bratara de picior, asa ca poti sa porti bratari indiene pe mana sau coliere la gat.

 

O bijuterie indiana poate atrage multe priviri, pentru ca este ceva spectaculos, care iti da acel aer misterios si exotic. Multe femei aleg sa poarte bijuterii indiene pentru ca se spune ca acestea aduc noroc, iar asta este valabil in special pentru bratari. Un inel purtat in nas simbolizeaza fertilitatea unei femei si obiceiul de a purta un inel in nara stanga sau dreapta la femeile din India este destul de vechi. Exista o credinta populara despre inelele ce se poarta in nas, cum ca ar ajuta femeile in timpul nasterii sa suporte mai bine durerile.

 

In ceea ce priveste colierele, ele pot fi scurte sau lungi si ai de unde sa alegi. Bratarile purtate la picior te ajuta sa iti exprimi personalitatea si se spune ca aduc bani si noroc. In India, se poarta bratari chiar si pentru incheietura mainii. In vechime, femeile din satele indiene purtau bratari la picior pentru clinchetul lor, pentru ca acesta tinea insectele si alte animale la distanta. Desi pentru noi, unele obiceiuri ni se pare ciudate, de exemplu, in cultura indiana bratarile de picior si inelele purtate in nas erau considerate drept o expresie a frumusetii feminine.

 

Exista diverse tipuri de bratari indiene, unele subtiri, altele groase si in general sunt facute din argint sau o combinatie din argint si lemn de abanos. Atat bratarile, cat si alte bijuterii indiene pot fi purtate la orice ocazie. Daca vrei sa ai norocul de partea ta, alege sa porti bratari indiene sau alte bijuterii specifice acestei culturi. Bijuteriile indiene te fac mai frumoasa si mai norocoasa, asa ca ai toate motivele sa le porti!

Lasă un răspuns