Cât de des este sănătos să ne spălăm pe păr?

Sfaturi utile pentru îngrijirea sănătoasă a părului.

Cât de des ne spălăm pe păr?

Cât mai rar este recomandat, pentru ca părul să fie cât mai sănătos. Prin îngrijirea corectă a părului putem avea un păr curat o perioadă mai lungă. La bărbați este recomandat 2, maxim 3 spălări pe săptămână, iar la femei o spălare pe săptămână. Se recomandă o spălare de maxim 5 minute la bărbați și de 10-15 minute la femei.

Ce facem dacă transpirăm de exemplu si, teoretic, e necesar să ne spălăm pe păr?
De exemplu cei care fac sală și transpiră ar fi recomandat să se usuce cu uscătorul, nu să se spele. Da, știu, pare ciudat, însă apa în exces omoară firul de păr.

Cum ne spălăm corect pe păr?

Știți vorba aia : nici prea prea nici foarte foarte! Deci e recomandat să folosim apă călduță și să descâlcim părul înainte de șamponare cu o perie specială. Se ecomandă o dublă șamponare. Adică se pune în palmă foarte puțin șampon care se aplică pe părul umed și care nu face spumă, apoi a 2 a șamponare cu aceeași cantitate de șampon după ce s-a clătit prima șamponare. Practic se folosește aceeași cantitate de șampon doar că se împarte în 2 operații, și un șampon profesional chiar dacă la raft e mai scump te ajută și să economisești bani si să îți îngrijești părul.

Cum se aplică corect șamponul?

Când se aplică șamponul se masează ușor părul cu palma apoi cu vârful degetelor se masează fără o prea mare forță scalpul, masaj care este minunat și pentru circulația sângelui. Masajul capilar se execută după șamponarea și tamponarea părului.

Cum se aplică corect masca (tratamentul)?

Aici trebuie să fim foarte atenți. Masca se întinde cu un pieptene pe firul de păr cu atenție pentru a NU se atinge scalpul. Deci masca se folosește doar pe firul de păr. Masca aplicată corect și clătită corespunzător după un 3-5 minute ajută foarte mult la stoparea căderii părului, o problemă întâlnită din ce în ce mai des chiar și în rândul tinerilor. La BRICI recomandă și o alimentație corespunzătoare și sport pe lângă produsele profesionale de îngrijire a părului.

Cum și cât se clătește corect părul?

Părul trebuie să cadă înspre spate pentru ca toată murdăria din păr să curgă jos nu pe ten deoarece pielea de pe față este foarte sensibilă. Părul obligatoriu trebuie clătit corespunzător pentru a înlătura atât murdăria cât și produsul folosit. Cum la șamponare părul NU se freacă, așa și la clătit: părul se masează ușor, nu se freacă !

Cum se usucă, se șterge părul corect?

Obiceiul care duce cel mai repede la deteriorarea părului, mai ales la bărbați, este acela de ștersul incorect cu prosopul. Prosopul obișnuit fiind fabricat din material textil este foarte dur pentru firul de păr ud. Părul se usucă prin metoda TAMPONĂRII. Practic, se așează prosopul ușor pe cap și se tamponează ușor părul pentru a se absorbi cât mai multă apă. Atenție! Nu se freacă cu prosopul sau cu palma sau cu orice altceva firul de păr ud!

Este recomandat folosirea unui feon setat pe o temperatură medie pentru uscarea corectă a părului.

Articol realizat de Frizeria la Brici Botoșani.

Lasă un răspuns