Cateva componente PC pe care mai bine le inlocuiesti decat sa le repari

De multi ori este mai avantajos sa inlocuiesti componentele PC defecte, decat sa le repari. Nu trebuie sa te gandesti neaparat ca poate scapi mai ieftin, pentru ca e posibil ca pe termen lung sa trebuiasca oricum sa inlocuiesti piesa. Mai bine faci asta din start. Sa vedem cateva dintre componentele pentru care merita sa faci acest lucru.

Sursa de alimentare

Toata lumea se lauda cu placi video performante, procesoare de ultima generatie, cu placi de baza fiabile, sau de cantitatea de RAM, insa cati vorbesc despre ce sursa puternica are PC-ul lor? Foarte putini detinatori de calculatoare. Sursa este mai importanta decat am crede, pentru ca ea alimenteaza cu curent electric toate componentele din PC. Pentru procesoare si placi video puternice ne trebuie o sursa puternica,asa ca daca sursa calculatorului tau da semne de boala sau de oboseala, e mai bine o inlocuiesti, pentru ca o sursa defecta poate sa afecteze componentele in mod negativ. O sursa slaba nu va putea sa furnizeze curentul de care au nevoie componentele.

Placa video

Daca ai o placa video mai veche si aceasta a dat deja semne de oboseala, sansele sunt mari ca ea sa se defecteze in curand de tot. Sa zicem ca vrei sa o repari, ceea ce este in regula, dar totusi, gandeste-te ca in fiecare an tehnologia avanseaza din ce in ce mai rapid, iar in domeniul placilor video, asta conteaza foarte mult. Mai bine iti cumperi o placa noua, care va avea suport pentru cea mai noua versiune de Direct X si care va fi cu mult mai rapida decat modelele vechi chiar si din game superioare.

Hard disk-ul

Hard disk-urile pot avea tot felul de probleme, insa de cele mai multe ori ele se rezolva. Cand insa apar sectoare defecte, aceste defecte nu prea se pot repara, insa se pot izola astfel incat hard disk-ul sa nu le acceseze. Aceasta solutie este insa una temporara, urmand ca in cel mai scurt timp sa inlocuiesti hard disk-ul cu unul nou.

Placa de baza

Sa zicem ca doi, trei condensatori umflati nu sunt o problema atat de mare. Acesti condensatori se pot inlocui, insa intre timp se pot umfla cei care au ramas neinlocuiti, asa ca o placa de baza reparata in acest mod nu este ca una noua. De multe ori defectarea placii de baza este un motiv sa facem upgrade, adica sa schimbam placa de baza cu una din noile generatii si sa facem si un upgrade de procesor. Aceasta abordare este cea mai avantajoasa.

Lasă un răspuns