Ce este electrodermul si pentru ce se utilizeaza

Atunci cand intri in saloanele de cosmetica profesionale vei fi suprins sa observi o multitudine de aparaturi de diferite forme si dimensiuni care atunci cand te uiti la ele nu iti poti da seama pentru ce se utilizeaza. Poate ai vazut un electroderm portabil in vreun salon sau ai auzit discutii despre acest aparat insa nu ai inteles cu exactitate care este scopul folosirii lui. Ei bine, in randurile ce urmeaza vom descoperi ce este, pe ce principii functioneaza, pentru cine este recomandat acest aparat si cel mai important, care sunt beneficiile acestuia.

Electrodermul portabil este un aparat folosit in industria cosmetica. Este utilizat in saloanele profesionale de catre specialisti, dar poate fi folosit la fel de bine si usor chiar si de acasa de catre persoanele care nu au timp de vizite la salon. Se incadreaza in categoria de electrocosmetice, categorie a aparatelor care functioneaza pe baza de inalta frecventa. Principiul aparatului este urmatorul: functioneaza pe baza de electrozi care prin diferite tuburi de sticla de diverse forme si marimi acestia se descarca asupra pielii. Prin puterea curentului alternativ, descarcarea acestor gaze in contact cu pielea produce diverse scantei intre piele si electrozi, iar aceste scantei produc ozon.

Ozonul este esential in acest caz deoarece aceste mici cantitati de oxigen cu ozon, odata patrunse in piele produc un puternic efect dezinfectant si antibacterian la nivelul pielii. Insa nu doar acesta este efectul tratamentului cu un electroderm portabil. Se produce o buna functionare a glandelor sebacee, a circulatiei sangelui iar refacerea celulelor este major favorizata. Mai mult decat atat, ozonul are proprietati purificatoare si antioxidante, dar este si un puternic dezinfectant, antimicrobian si antifungic. In plus, in urma tratamentului cu ozon, tenul va avea un aspect sanatos, luminos si revitalizat.

Este foarte important de stiut ca tratamentele cu un astfel de aparat sunt recomandate persoanelor cu un ten gras deoarece utilizarea electrodermului poate produce uscarea pielii. Astfel tenurile cu pori dilatati, cele acneice sau cele seboreice nu vor intampina probleme in urma tratamentului, dar mai mult decat atata, vor observa imbunatatiri majore.

Lasă un răspuns