Ce trebuie sa stim despre caderea parului

Caderea parului este un lucru foarte comun in zille noastre nu doar in randul barbatilor, ci si in randul femeilor si poate sa apara la orice varsta, datorita unor anumiti factori. Exista diverse solutii, cum ar fi spalarea parului cu ajutorul unui sampon dermatologic, uleiuri esentiale, ceai verde sau alte solutii mai putin conventionale. In ceea ce priveste caderea parului, este bine sa stim urmatoarele lucruri:

Caderea parului poate sa nu fie constanta

Ce inseamna asta? Inseamna ca se poate ca parul sa iti cada doar in anumite perioade, iar in altele mai putin sau deloc. Cauzele nu se cunosc in totalitate, dar se crede ca de vina ar fi nivelul de melatonina si prolactina, sub influenta razelor solare. Cu alte cuvinte, secretia acestora poate fi influentata de expunerea la soare.

Igiena este foarte importanta

Desi exista pareri cum ca nu este bine sa iti speli parul prea des, adevarul este ca spalarea frecventa a parului cu ajutorul sampoanelor potrivite contribuie la cresterea podoabei capilare in mod sanatos.

Pieptanatul este bun

Este foarte bine daca iti piaptani parul zilnic, pentru ca acest lucru incurajeaza cresterea parului. In fiecare dimineata, un pieptanat de cateva minute este recomandat, iar daca poti sa iti si masezi putin scalpul este si mai bine.

Folosirea samponului potrivit

Este intotdeauna recomandat sa folosesti tipul de sampon potrivit parului tau, iar daca suferi de caderea parului, un sampon dermatologic iti va fi de mare ajutor.

Caderea parului nu poate fi tratata in toate cazurile

Exista cazuri in care caderea parului nu poate fi tratata, iar asta pentru ca fiecare caz este foarte diferit . Daca in multe cazuri caderea parului este cauzata de stres, in altele este ceva genetic. Cand cauza e genetica, atunci caderea parului nu se poate trata. Daca ai avut parinti sau bunici care sufereau de caderea parului, atunci e foarte posibil sa suferi si tu de aceeasi problema. La femei caderea parului este cauzata in mare parte de schimbari hormonale.

Pe langa schimbarea dietei intr-una sanatoasa si echilibrata, sunt si alte lucruri pe care poti sa le faci pentru a facilita cresterea sanatoasa a parului. Spalarea regulata cu sampoane de calitate este unul dntre ele, sau poti sa folosesti un sampon special conceput pentru probleme ale parului, cum este un sampon dermatologic.

Lasă un răspuns