Cinci site-uri realizate de elevi pentru Guvernul Romaniei

Despre ce este vorba? Despre cinci site-uri interesante si o idee pe masura.

Un numar de 25 de elevi, olimpici la matematica si informatica, de la Colegiul National Tudor Vianu, Colegiul National Elena Cuza, Colegiul National George Cosbuc, au lucrat doua zile la realizarea a cinci site-uri care sa asigure o mai buna transparenta a activitatilor Guvernului.

Cele cinci site-uri realizate de elevi sunt: buget.gov.ro cu datele privind bugetul de stat si vizualizarea lor intr-o forma usor de inteles, angajati.gov.ro cu datele privind angajatii din administratia publica, posturi.gov.ro – datele privind posturile vacante scoase la concurs in administratia publica, petitii.gov.ro – initiativele cetatenilor, pe domenii de interes, data.gov.ro – va usura accesul publicului la datele incluse in platformele realizate de elevii olimpici bucuresteni care invata in trei licee.

Iata lista cu cele cinci site-uri realizatii de elevii olimpici:

buget.gov.ro

Facilitarea accesului cetățenilor la informații privind defalcarea bugetului de stat într-un format prietenos și deschis, prin intermediul infograficelor. Proiectul este realizat prin contribuția Ministerului Finanțelor Publice și a ministrului delegat pentru pentru buget.

petitii.gov.ro

Împuterniceşte cetăţenii pentru a se implica în procesul decizional, atrăgând atenția Guvernului cu privire la problemele importante pentru comunitate și solicitând astfel o reacție oficială din partea acestuia.

posturi.gov.ro

Cuprinde toate anunțurile de funcții publice și posturi contractuale vacante în autoritățile și instituțiile administrației publice centrale și locale. Baza de date a anunțurilor este actualizată zilnic prin aportul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și cel al Regiei Autonome Monitorul Oficial.

angajati.gov.ro

Unificarea într-un portal unic de acces a trei baze de date cuprinzând informaţii de identificare ale persoanelor ce compun aparatul administrației publice, respectiv demnitarii, funcționarii publici și personalul contractual.

date.gov.ro

Punctul central de acces pentru seturile de date deschise (open data) livrate de autoritățile și instituțiile administrației publice, fondat pe principiile transparenţei, participării şi colaborării.

Aplicatii pentru mobil

Facilitarea accesului cetățenilor la informații privind posture disponibile si petitii, într-un format prietenos și deschis. Aplicatiile vor fi disponibile pe platforma Windows, iOS si Android.

 

Mai multe detalii despre proiect, gasiti aici. Cum vi se par ideea si site-urile?

Lasă un răspuns