Comert Online – recuperarea cosurilor abandonate

Woocommerce: extensii pentru recuperarea coşurilor de cumpărături abandonate

Un număr destul de ridicat de utilizatori ai site-urilor de comerţ online, cu alte cuvinte clienţi, abandonează procedura de cumpărare înainte de pasul final, şi anume trimiterea comenzii.

Pentru cunoscutul plugin WooCommerce ce transforma îndrăgitul nostru CMS WordPress într-un veritabil magazin online sunt disponibile o serie de extensii ce ne pot ajuta la recuperarea unui procent însemnat de “coşuri abandonate” şi transformarea lor în vânzări sigure.

[divider]

1. Trimiterea conţinutului coşului de cumpărături prin email: Email Cart for WooCommerce

De multe ori decizia de achiziţionare a unor produse este luată de mai multe persoane: de exemplu copiii decid achiziţionarea unui anumit produs însă finalizarea comenzii va fi făcuta de către părinţi cu cartea de credit, sau într-un cuplu cei doi soţi se sfătuiesc asupra produselor ce le vor cumpăra.
Trimiterea conţinutului coşului de cumpărături pe mail poate fi de mare ajutor ajutând la finalizarea comenzii într-un moment ulterior după consultarea tuturor factorilor de decizie.

Ba mai mult, acest plugin vă dă posibilitatea de a crea voi anumite coşuri de cumpărături gata personalizate la care puteţi include anumite oferte şi de a le trimite pe mail clienţilor în aşa fel încât aceştia să poată finaliza comanda în doar câteva click-uri.

recuperare cosuri abandonate online woocommerce email cart
Extensia Email Cart for WooCommerce costă doar 17$ şi vă poate aduce încasări consistente de pe urma coşurilor de cumpărături recuperate, de fapt a clienţilor indecişi recuperaţi de către magazinul vostru online.

[divider]

2. Discounturi pentru recomandarea pe reţelele sociale: Social Coupon for WordPress
Acest plugin se foloseşte de puterea social media pentru a vă recupera clienţii indecişi sau ezitanţi prin oferirea de diverse facilităţi, discounturi sau bonusuri pentru cei care vă promoveză produsele în cercul lor de prieteni pe reţelele sociale. Se pot seta diverse limite procentuale de discount ce stimulează distribuţia pe Facebook, Twitter sau alte reţele sociale cu scopul de a plăti mai puţin produsele pe care doresc să le cumpere.

Pluginul acesta pe lângă faptul că reduce numărul de coşuri abandonate poate spori foarte mult impactul magazinului dumneavoastra în rândul utilizatorilor de reţele sociale extinzând astfel baza de potenţiali clienţi ai produselor sau serviciilor ce le vindeţi.

recuperare cosuri abandonate magazin online woocommerce social coupon

Social Coupon for WordPress are un preţ de 22$ însă beneficiile pe care le poate aduce atunci când este folosit la adevărata sa valoare sunt imense.

[divider]

3. Wishlist – lista dorinţelor – DVin WooCommerce Wishlist

Listele de dorinţe sunt nişte instrumente de vânzare foarte puternice iar acest plugin se bazează pe acest lucru introducând un buton “Add to wishlist” în paginile dedicate produselor pe care le vindeţi. În special dacă vindeţi produse de valoare mare la achiziţia cărora este necesară o analiză aprofundată din partea clientului este bine sa folosiţi în magazinul dvs. online acest plugin pentru “wishlist”
De asemenea dacă ai un magazin cu un număr ridicat de produse este bine sa oferi clienţilor această posibilitate de a păstra la îndemână produsele ce li se par interesante fără a avea riscul de a rătăci un anumit articol chiar dacă aveau intenţia să-l cumpere.
Listele de dorinţe pot fi publice sau private , pot fi trimise prin email sau împărtăşite cu prietenii pe reţelele sociale.

recuperare cosuri abandonate online woocommerce wishlist
Plugin-ul DVin WooCommerce Wishlist este disponibil la un preţ de 17$ şi va duce la îndeplinirea dorinţelor multor clienţi dar şi ale dumneavoastră.

Folosind aceste extensii penrtu WooCommerce cu siguranţă veţi reuşi reducerea procentului de coşuri abandonate ceea ce va duce implicit la creşterea vânzărilor magazinului online.
Sunt lucruri mici însă care pot face diferenţa între un magazin online de succes şi un magazin online cu probleme la capitolul vânzări şi clienţi.

Toate aceste exensii se pot achiziţiona în cele mai optime şi sigure condiţii de pe renumitul site CodeCanyon ce se ocupă cu vânzarea scripturilor, temelor şi a altor elemente software având disponibile peste 6 milioane de produse software pentru dumneavoastră.

Acestea fiind spuse nu putem decât sa vă urăm spor la vânzări.

Lasă un răspuns