Conversie online a textelor in limba romana care contin diacritice

Ce sunt diacriticele? Ei bine, semnele diacritice sunt semne tipografice adaugate la o litera pentru a indica o diferenta in pronuntie sau pentru a deosebi sensurile a doua cuvinte altfel scrise identic. Semnele diacritice se plaseaza de obicei deasupra sau dedesubtul unei litere, dar sunt posibile si alte pozitii.

Totusi, nu toate simbolurile care insotesc literele sunt semne diacritice. De exemplu, in multe limbi, punctul din literele minuscule i si j face parte din corpul literei. Uneori un simbol atasat unei litere se poate considera semn diacritic intr-o limba si parte a literei in alta.

Dar site-ul pe care vi-l recomand astazi are legatura cu diacritice romanesti si este bun pentru adaptarea tastaturii pentru diacriticele limbii romane, in sensul ca puteti face conversia unui text scriis fara diacritice, intr-un text scris cu diacritice.

Limba romana foloseste cinci litere cu semne diacritice romanesti.

Site-ul interesant de astazi contine o aplicatie web pentru identificarea si conversia unui text cu diacritice romanesti.

Astfel poti transforma online propiul text intr-unul scris cu diacritice, asta in caz ca nu esti obisnuit sa scrii cu diacritice.

Acest program de diacritice, este simplu de utilizat si folosit. Cu ajutorul lui poti sa adaugi unui text, diacritice online.

Practic, scrii textul fara diacritice, selectezi varianta dintre optiunile de conversie, iar textul final contine diacriticele limbii romane.

Pentru diacritice word, diacritice online si diacritice romanesti folositi Diacritice – pune accentul pe limba romana.

Fain slogan.

Lasă un răspuns