Cum alegi casa perfecta pentru tine

O casa reprezinta visul fiecaruia dintre noi, si de cele mai multe ori poate fi o decizie care pune presiune asupra ta. Fie ca esti in cautatea unor oferte de vanzare case in Cluj pentru a scapa de la viata de la bloc, sau esti in cautarea unei case pentru perioada pensionarii, se vor aplica aceleasi principii. Regula de aur ne spune ca trebuie sa gasesti un echilibru intre pret, zona si confortul pe care ti-l ofera.

Family with two boys (4 and 6 years) standing in front of house with FOR SALE sign in front yard. Focus on sign.

Bugetul

Atunci cand cauti o casa, bugetul este cel mai important criteriu de alegere. Chiar daca nu dispui de acea suma, bancile iti pot oferi un credit cu ajutorul caruia vei reusi sa ai casa visurilor tale. Totusi, asta nu inseamna ca iti vei permite un credit nelimitat, pentru a-ti putea cumpara orice proprietate doresti.

Disponibilitate

Dupa ce ai luat in calcul ceea ce iti poti permite, va trebui sa iei in considerare zona. Cea mai buna metoda ar fi sa apelezi la o agentie imobiliara, iar in functie de nevoile si dorintele tale, cu ajutorul lor vei reusi sa gasesti casa potrivita pentru tine.

Adecvare

Dupa ce ai gasit casa intr-o zona care iti place si care se incadreaza in bugetul tau, ce faci, o cumperi?  Ei bine, nu. Inainte de a semna actele mai trebuie sa iti pui niste intrebari.

  • Sunt prietenii si familia in zona?
  • Este accesibil si aproape de munca?
  • Este intr-o zona unde ai magazine, restaurante sau parcuri in apropiere?
  • Ai unde parca?
  • Este o zona linistita, fara prea mult zgomot?
  • Daca ai copii, in acea zona sunt scoli bune?
  • Daca ai o familie mare, sau iti doresti o familie numeroasa, vei avea suficient spatiu pentru toti membri familiei?
  • Este o zona sigura, fara evenimente neplacute?

Exista numerosi factori care te vor influenta sa alegi o casa. Locatia este unul din cele mai importante. Chiar daca casa te nemultumeste, o vei putea renova, insa nu te vei putea muta de acolo daca zona nu este ceea ce ti-ai dorit.

Cateva trucuri te pot ajuta sa iti dai seama daca acea zona are potential. Informeaza-te daca in zona respectiva dezvoltatorii doresc sa investeasca. Acesta este un semn ca locatia devine din ce in ce mai populara. Daca se dezvolta o noua modalitate de transport in comun, acest lucru poate face zona mai accesibila.

Faptul ca in acea zona se deschid sau se inchid numeroase localuri sau restaurante poate fi un indicator al directiei in care se indreapta acea zona.

Cumpararea unei case este o decizie extrem de grea. Reprezinta o investitie pe timp lung, de aceea trebuie sa fie o alegere inteleapta si bine analizata. Ia in considerare toate aspectele si alege casa potrivita pentru tine din multimea de oferte de case de vanzare.

Eden Imobiliare str. Dorobantilor nr 42 Ap 14 Et 1 Cluj-Napoca, Romania 400117 Phone: 0371376027

Lasă un răspuns