Cum se motiveaza angajatii? Ii pui sa se joace

O firma de consultata a lansat pe piata un raport, care spune ca cele mai multe firme, transforma sarcinile angajatilor in jocuri. Scopul? In felul acesta ii determina sa munceasca mai mult si cu spor. Exista deja companii care folosesc astfel de metode de motivare a angajatilor.

Un exemplu: O platforma online care are scopul de a ajuta utilizatorii de pretutindeni sa foloseasca energia eficient. Scopul final este motivarea salariatilor dar si atragerea consumatorilor.

Platforma transforma monitorizarea consumului intr-o activitate sociala, intr-un joc practic. Compania realizeaza diverse grafice cu privire la energia consumata si ofera sfaturi pentru mai multa eficienta. Nu este unul dintre acele site-uri cu jocuri.

Practic platforma ajuta oamenii sa foloseasca eficient energia si sa salveze in felul acesta bani la facturile de energie.

Utilizatorii activi sunt recompensati cu medalii virtuale.

Descopera si tu secretele acesteai strategii numite gamification, pe platforma Opower.

Poate aceste este unul dintre acele secrete de marketing care te poate diferentia de concurenta. Fie ca vei folosi acest site, fie ca nu, la capitolul motivare angajati merita oricand lucrat.

Lasă un răspuns