De ce aleg ardelenii Budapesta pentru un sejur scurt?

Un weekend undeva ”afara” este ca o gura de aer dupa o perioada de lucru intens si mult stres. Ardelenii, mai ales cei care locuiesc mai aproape de granita cu Ungaria dau adesea o fuga pana la Budapesta, chiar si pentru o zi, de dimineata devreme pana seara.

Atmosfera occidentala la cateva ore distanta

In ultimii ani, in marile orase din România se iveste o atmosfera comparabila cu cea din Occident, cu multi turisti relaxati, cu magazine de suveniruri, cu terase pline si mirosind a cafea sau a mancare imbietoare. Dar Occidentul avanseaza, iar România incearca sa recupereze si sa ajunga din urma tarile de la Vest si, din pacate, drumurile de la noi ne ingreuneaza alegerile unor sejururi in tara.

Cei care doresc sa plece la drum din Cluj sau din Baia Mare, de exemplu, vor gasi multe argumente sa aleaga Budapesta in detrimentul Bucurestiului pentru un sejur de weekend. Daca nu au un concert cu o trupa preferata la Bucuresti sau alta treaba, atunci cei din nord-vestul tarii ar putea ajunge mai usor la Budapesta.

Costurile de cazare sunt comparabile cu cele din orasele romanesti, in plus, puteti gasi la agentii de turism multe oferte avantajoase pentru city break la Budapesta, cu cazare si micul dejun costand in jur de 30 euro. O alta varianta des aleasa de turistii care calatoresc impreuna cu familia sunt apartamentele inchiriate in regim hotelier, cu preturi acceptabile si pozitionate in zone accesibile pentru a fi aproape de obiectivele turistice.

Prea multe atractii turistice in Budapesta!

Capitala Ungariei este avantajata de asezarea pe malurile Dunarii, fluviul determinand organizarea orasului pe malurile lui, din cele mai vechi timpuri. Zonele cele mai frumoase sunt pe malurile Dunarii, iar podurile de pe Dunare ofera perspective extraordinare asupra fluviului si a cladirilor apropiate.

O plimbare prin zona orasului unde se afla cetatea Buda poate ocupa turistilor o zi intreaga, iar orasul fiind foarte intins, cu multe locuri interesante, ar fi nevoie de mai multe zile pentru a vizita macar obiectivele turistice mai importante.

Aproape de Dunare se afla si Piata Vörösmarty, plina cu magazine, inclusiv locuri de unde se pot cumpara suveniruri, iar iarna aici este locul unde se organizeaza unul dintre cele zece mari targuri de Craciun din Europa.

Pentru români, una dintre destinatiile interesante in Budapesta ar putea fi Castelul Vajdahunyad, constructie a carei arhitectura a fost inspirata de cea a castelului de la Hunedoara. Castelul a fost initial construit din lemn si carton, intre 1896 si 1908, ca parte a Expozitiei Milenare, ulterior complexul din cladiri a fost reconstruit din piatra si caramida.

Distractii si viata de noapte la Budapesta

Pe langa Aquaworld si Parcul de distractii, Budapesta este foarte cautata pentru viata de noapte plina locatii pentru toate gusturile. Insa preturile pentru consumatie sunt mai mari decat in Romania, astfel ca Bucurestiul poate fi mai interesant pentru cei care doresc distractie la maxim. Cei care ar vrea sa mearga la concerte ale unor artisti celebri, la Budapesta vor gasi in orice moment al anului mari nume, insa sunt tot mai dese si in Romania concerte incluse in mari turnee ale unor celebritati.

Lasă un răspuns