Descopera calendarul Aztec

Daca tot vine sfarsitul lumii, macar sa fie ceva frumos. Da, e de mare actualitate subiectul acesta, cu sfarsitul lumii.

Maya este o etnie indigena din America Centrala, care a avut o civilizatie veche si un imperiu. In perioada de inflorire a imperiului s-a dezvoltat o cultura impresionanta. Cultura Maya si limba maya fiind atestate printr-o serie de descoperiri arheologice. Leganul acestei culturi a fost situat intre podisul statului federal Chiapas din sudul Mexicului si Guatemala precum si depresiunea din peninsula Yucatan, departamentul El Petén si Belize.

Conform apologetilor milenaristi si a cautatorilor de senzational cu orice pret, vineri, 21 decembrie 2012, data la care se sfarseste calendarul maias, este data Apocalipsei. Doar ca in ultimii 100 de ani ar fi trebuit sa o patim de 13 ori…

Dar nu despre apocalipsa este site-ul interesant de astazi, ci chiar despre calendarul Mayas.
Aztecii nu au folosit o corectie an bisect, dar ei stiau ca durata unui an solar nu este nici 365, nici 365.25 zile. Probabil au pastrat unele numarul de zile pentru a inregistra evenimente astronomice.

Site-ul de astazi este despre calendarul aztec. Aztecii foloseau doua calendare interdependente: un calendar solar de 365 de zile, numit Xiuhpohualli, si un calendar ritual de 260 de zile, numit Tonalpohualli.

Calendarul numit xiuhpohualli, are 365 de zile. Acesta descrie zilele si ritualurile legate de anotimpuri, si pentru acestea ar putea fi numit anul agricol sau anul solar.

Calendarul aztec celalalt are 260 de zile. In Nahuatl, limba aztecilor, acesta este numit tonalpohualli sau, zi-count. Cele mai multe informatii de pe acest site se refera la tonalpohualli, care este calendarul sacru, calendarul spiritual aztec.

Credeti sau nu in asa numita Apocalipsa mayasa, eu va recomand astazi un site interesant despre despre calendarul Aztec.

Lasă un răspuns