Descopera ce sunt codurile sursa din filme

Dacă aveţi o pasiune pentru PC-uri şi cunoaşteţi un anumit nivel de programare, în foarte multe filme la un moment dat v-a atras atenţia o interfaţă pe ecranul unui calculator pe care nu aţi mai văzut-o sau o pagină cu linii de cod. Indiferent dacă e Java, C++, HTML sau MySQL, aproape niciodată codul sursă afişat într-un film, din diverse motive, nu se potriveşte contextului în care este afişat.

Deoarece internetul este mare şi cineva cu suficient de mult timp liber a dezvoltat o pasiune pentru acele capturi cu mostre de programare, în urmă cu ceva timp a fost creat un blog pe Tumblr cu numele de Source Code in TV and Films.  Încercând să ducă ideea la un alt nivel, majoritatea capturilor de ecran au sub ele explicaţii vizavi de adevăratul sens la acelui text, care uneori trebuie să joace rol de cel mai periculos virus din lume.

Pentru că multe dintre paginile cu coduri sursă din filme nu au legătură cu acţiunea, un nou website a fost creat pentru a ne lămuri ce înseamnă cu adevărat.

Source Code in TV and Films – un site unde poti sa descoperi ce sunt codurile sursa din filme.  În cazul în care vreţi să vă amuzaţi sau pur şi simplu să înţelegeţi mai bine artificiile la care apelează producătorii de filme pe partea de programare, aceasta este o pagină web care trebuie vizitată.

moviecode_tumblr_com_coduri-programare-filme

Lasă un răspuns