Din 2018, domeniile .ro se vor plăti în fiecare an

Registrul Român de domenii .ro și-a anunțat toți clienții că de la data de 1 martie 2018 se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro.

Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani.

RoTLD – Registrul Român de domenii .ro informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4) disponibile pe site-ul www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ul www.rotld.ro în secțiunea “Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

Taxă anuală pentru domeniile .ro

Românii au rezervat până acum aproape un milion de domenii .ro, însă multe dintre ele nu sunt folosite. Acum, cei care înregistrează un domeniu nou plătesc 61 de dolari o singură dată. Din 2018 vor trebui însă să plătească o taxă anuală de 12 Euro + TVA pentru a menține domeniul .ro activ.

Tariful practicat de registrul de domenii „.ro” va fi de 6 EUR/an, fără TVA, acesta fiind tariful care va fi oferit registrarilor acreditați RoTLD, care vor putea adăuga propriile comisioane și taxe.

Pentru cei care vor opta să plătească direct prin rotld.ro va fi percepută o taxă anuală de 12 Euro + TVA.Valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieței europene din domeniu, ajustată la veniturile și la puterea de cumpărare a românilor.

One thought on “Din 2018, domeniile .ro se vor plăti în fiecare an

 • 05.01.2018 at 03:05
  Permalink

  12+TVA(23.1)= 14.77 Euro/an
  Mai oameni ! Exista extensii, domenii si subdomenii gratuite + hosting gratuit(nelimitat). Cautati mai bine pe
  Google
  Eu am decis deja sa renunt la extensia Tiganeasca RO (Romania, Rromi…), aceasta este o extensie de shatra
  care iti poate afecta serios imaginea pe NET si in lume, in general.

  Reply

Lasă un răspuns