Facebook a modificat setarile de confidentialitate

Facebook a facut un nou update. Facebook a schimbat setarile de confidentialitate si ii incurajeaza pe utilizatori sa le verifice de doua ori.

Ultimul update facut de Facebook ofera o functie de cautare a fiecarei postari publice. Orice postare facuta vreodata devine acum disponibila.

Functia de cautare permite utilizatorilor sa caute un post specific de la orice profil public, indiferent daca cei doi sunt prieteni sau nu.

Asa ca, da nu vrei sa ai probleme mai bine verifici de doua ori ce ai postat in istoria ta pe Facebook.

Facebook

Facebook si-a extins optiunea de cautare, astfel ca acum utilizatori pot sa vada toate discutiile facute pe o anumita tema.

Reteau de socializare a anuntat ca le va permite utilizatorilor sai sa caute postarile dupa anumite cuvinte, in stilul Twitter. Pentru moment, functia aceasta este disponibila doar pentru limba engleza americana.

Utilizatorii vor putea sa faca o cautare introducand un cuvant in casuta aferenta cautarilor. Facebook le va face apoi cateva sugestii de cuvinte si promozitii care sunt pe val in momentul respectiv. Rezultatul contine articole, citate, filmulete si alte postari ale utilizatorilor.

Iata cateva sfaturi, utile daca vrei sa te feresti de pericolele de pe reteaua de socalizare Facebook:

1. Aplicatii de genul “vezi cine se uita la profilul tau” sau “vezi un articol partajat” de altcineva si dai click acolo, pentru ca titlul e irezistibil si ca sa citesti trebuie sa dai “like”.

Si te trezesti ca dai like-uri unor magazine de haine din America de sud. La fel se intampla si pe site-urile cu seriale.

Recomandarea noastra: “Log Out” de fiecare data cand ai terminat cu Facebook.

2. Un alt exemplu sunt plug-in-urile care promit sa iti transforme Facebookul intr-o opera de arta, culori peste culori… NU!

3. Scammeri se folosesc de teme la moda ca sa atraga victime. Ebola e un exemplu recent.

Regula de aur: foloseste o parola diferita de cea a contului de e-mail sau Yahoo messenger. Si neaparat strecoara pe acolo o cifra si un simbol. Si nu uita sa bifezi optiunea “don’t remember this browser” cand te loghezi.

Vei primi pe e-mail notificari cand cineva se logheaza…

Lasă un răspuns