Gaseste feluri de mancare specifice tarilor sau oraselor

Ghid pentru mancare buna si unde sa o gasesti

Exista o multime de site-uri orientate spre turismul gastronomic, insa site-ul interesant pe care vi-l recomand astazi are o alta abordare, una diferita.

De obicei, site-urile despre turismul gastronomic, iti recomanda localuri pe care sa le vizitezi.

Foodspotting.com permite utilizatorilor, sa recomande feluri de mancare, nu doar restaurante. Practic site-ul este despre feluri de mancare, nu despre restaurante. Acest lucru mi se pare o idee buna. Adica, daca ajungi la New York nu mergi la cel mai in voga restaurant, ci vrei sa stii unde gasesti cel mai bun hot dog. Daca ajungi la Napoli si nu esti pasionat neaparat de gastronomie este posibil sa te intereseze doar unde gasesti cele mai gustoase pizza.

Cum functioneaza: tastezi “New York”, in caseta de locatie, si “hot dog”, in caseta de hrana, si primesti o lista intitulata: “Cel mai bun hot dog din New York”.
Lista este foarte bogata in raspunsuri, iar fiecare raspuns este recomandat de un numar de persoane. Comentariile sunt mai mult decat concise: “ieftin”, “perfect”, “excelent” si tot asa.

Cand am dat eu cautare, aproape de partea de sus a listei am gasit recomandarea catre “Hot Dog at Gray’s Papaya in New York, NY”. Adresa, localizarea pe google map, numar de telefon si fotografii. Gray’s Papaya este recomandat de 86 de persoane, 141 il iubesc si 188 si-l doresc.

Va las pe voi sa cautati o pizza in Napoli sau o friptura la Paris. Puteti sa cautati doar dupa oras, fara sa specificati un anume fel de mancare si apoi sa vedeti ce e cel mai bine cotat de utilizatori, sau puteti sa cautati un restaurant si sa vedeti cum este ecesta recomandat.

Site-ul are totusi si cateva slabiciuni. Una dintre ele, sunt pozele. Acestea sunt facute de amatori. E drept ca produsele arata apetisant, in cea mai mare parte, dar, mai sunt si exceptii.
Totodata si recomandarile sunt generate de utilizatori, asta inseamna ca va puteti increde in ele, pana la un punc. E clar ca sunt subiective.

Site-ul are acoperire la nivel mondial, dar, totusi sta cel mai bine in rezultate si acoperire, pentru Statele Unite ale Americii. A, si inca ceva, vei gasi pe site doar recomandari pozitive.

Una peste alta, eu zic ca merita incercat atunci cand esti plecat din tara.

Gasesti tot ce ai pofta, vezi ce e bun la un restaurant si ce iubesc oamenii si expertii, oriunde ai merge.

Foodspotting este recomandat oriunde ai merge.

Lasă un răspuns