Google Analytics pentru iOS, Android si WordPress

Google Analytics este un instrument de analiza a traficului si audientei unui site. Rapoartele privind continutul te ajuta sa intelegi care sectiuni ale site-ului tau sunt eficiente si care dintre paginile acestuia sunt cele mai populare.

Acest serviciu iti ofera informatii despre numarul de vizitatori pentru o anumita perioada sau zi, locatiile acestora, ce pagini au accesat, cat timp au stat pe o pagina sau durata intregii vizite, cum au ajuns pe site-ul tau, cine ti-a recomandat site-ul, etc.

Google Analytics monitorizeaza traficul generat de site-ul tau.

Eu am instalata pe telefon aplicatia pentru android si se misca rapid si eficient. Varianta de analytics pentru telefoane mobile nu are toate functiile pe care le are aplicatia online, are doar functiile esentiale.

Zilele trecute cei de la Google au lansat si varianta pentru iOS a aplicatiei.

Si asa mi-a venit ideea, sa fac acest articol si sa va ofer link link direct de descarcare din magazinul de aplicatii preferat.

Puteti descarca de aici:

– aplicatia Google Analytics pentru iOS

– aplicatia Google Analytics pentru Android

– aplicatia Google Analytics pentru WordPress.

Este bine de stiut ca Google Analytics nu se afla pe serverul unde gazduit site-ul, ci pe serverul Google, unde colecteaza toate informatiile de trafic, in subdomeniul analytics.google.com. Practic, tu trebuie sa instalezi pe site-ul tau, un cod de urmarire, oferit gratuit de Google Analytics.

Sunt importante statisticile? Da, sunt cea mai importanta sursa de informatii despre traficul de pe siteul tau. Iar acum ai posibilitatea sa monitorizezi evolutia traficului de pe telefonul mobil. Simplu si util.

Folosind aceste informatii, poti sa imbunatatesti calitatea site-ului tau. Dar stii ce, cred ca stii deja aceste lucruri.

Faptul ca Google Analytics nu e o solutie care se instaleaza pe serverul propriu este o problema pentru multe companii mari care nu ar vrea sa-si ofere datele de trafic pe serverele Google. Din fericire, pentru ei si nu numai, exista si alte solutii pe piata precum:

Adobe Digital Marketing Suite
Trafic.ro
AWStats
SATI

Lasă un răspuns