Google Chrome depaseste 20% cota de piata

Google Chrome depăşeşte 20% cotă de piaţă pe segmentul Desktop browser

Conform ultimelor date publicate de Net Applications, societatea ce măsoară cotele pieţei în baza traficului din reţea, în cursul lunii iulie 2014 Internet Explorer s-a menţinut pe prima poziţie în topul browserelor, Google Chrome a avut parte de o creştere iar Firefox a suferit o pierdere a cotei de piaţă.

Privind cifrele brute putem vedea că browserul celor de la Redmond, cu toate versiunile sale, deţine peste 50% din cota de piaţă, mai precis 58,01%.

După cum am precizat deja pe locul doi se află alternativa oferită de către cei din Mountain View şi anume browserul Chrome ce a depăşit pentru prima dată cota de 20%, mai exact 20,37%.

Pe locul trei în cădere continua în ultima perioadă se află browserul oferit de cei de la Mozilla Foundation, Firefox, cu o cotă de piaţă de 15,08%.

Mai putem menţiona şi browserul celor de la Apple, Safari, ce acoperă doar 5,16% din piaţă asta în condiţiile în care acesta se regăseşte în marea majoritate doar pe sistemele cu OS X având în vedere că la versiunea de Windows nu s-au mai făcut update-uri de ceva vreme.

Altădată unul dintre cele mai folosite browsere, Opera de abia mai reuşeşte astăzi să atragă 0,99% dintre utilizatori.

Având în vedere ca la începutul anului Firefox avea peste 18% din cota de piaţă iar acum a scăzut cu 3 procente se pare că lansarea interfeţei Australis (similară cu Chrome) nu a avut efectul scontat în rândul utilizatorilor de browsere pe sisteme desktop.

Sursa: Net Applications

Lasă un răspuns