Invitatie la miscare, pentru o inima sanatoasa

Miscarea tine inima sanatoasa. O jumatate de ora de mers pe jos in ritm sustinut sau de o portie inot zilnic poate tine inima unui om sanatoasa. Iata un indemn pe care medicii cardiologi il adreseaza romanilor afectati in numar tot mai mare de boli cardiovasculare.

Medicii cardiologi recomanda ca miscarea sa fie zilnica si pentru tonus, dar si pentru mentinerea organismului activ si sanatos. Nu e nevoie intotdeauna de bicicleta, de bazin de inot sau de sala de forta.

Un grup de medici a initiat Athletic Cardioclub, un club care detine si un site pe internet, unde doctori si pacienti care vor sa faca miscare pentru sanatate isi pot inscrie zilnic performantele.

Obiectivele sunt simple: stimularea desfasurarii de activitati fizice si sportive in rândul medicilor si, prin acestia, in randul populatiei generale ca mijloace de preventie si recuperare a bolilor cardiovasculare si sustinerea financiara si morala a medicilor cu preocupari sportive in vederea participarii lor la competitii oficiale si a promovarii unui stil de viata sanatos si activ in randul pacientilor pe care acestia ii au in grija.

Daca tot nu v-am convins, va mai spun ca statisticile plaseaza România pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, dupa Bulgaria si Ucraina. La polul opus se situeaza Danemarca, Franta si Israel, unde mai putin de 30% dintre decese au cauze cardiovasculare.

Afla mai multe de pe Athletic CardioClub. Vezi cum poti sa-ti pastrezi inima sanatoasa.


Lasă un răspuns