Jocuri android, Clash of Clans

Clash of Clans Romania. Daca ar fi sa fac un top 3 chestii la moda, in acest moment, acesta ar arata cam asa: film, carte si joc.

Filmul la moda este Fifty Shades of Grey, Cincizeci de umbre ale lui Grey, este un film american de drama romantico-erotica, regizat de Sam Taylor-Johnson, dupa un scenariu de Kelly Marcel, Patrick Marber si Mark Bomback, bazat pe romanul best-seller omonim de E. L. James.

O recenzie interesanta a filmului a facut-o, Bogdan Nicolai, o puteti citi aici.

Cartea la moda este Suge-o Ramona a lui Andrei Ciobanu, DJ la Kiss Fm. O parte din carte este disponibila on-line la adresa: sugeoramona.ro

Jocul in voga in acest moment este…, Clash of Clans!

Clash-of-Clans-joc-de-strategie-android-iOS

Clash of Clans este un super joc, printre cele mai populare in acest moment.

Clash of Clans este dezvoltat de Supercell, o companie finlandeza, la fel ca si Rovio , creatorii Angry Birds. Practic sunt a doua companie finlandeza miliardara din jocuri mobile.

Clash of Clans este un joc de strategie. Iti construiesti satul, antrenezi trupele si pleci la lupta. Poti juca singur sau poti duce batalii glorioase alaturi de prieteni daca te inscrii intr-un clan.

Sistemul este echilibrat, asa ca jucatorii mai avansati nu-i pot alege pe jucatorii mai slabi.
Jocul a fost disponibil in varianta full, versiunea 1.7, pe 13 iunie 2012. Asta dupa ce a petrecut ceva timp in varianta beta.

Ideea jocului este una simpla: trebuie sa construiesti un sat si sa-l populezi cu tot ceea ce este necesar. O primarie pentru conducere, o mina de aur pentru bani, o tabara militara unde sa stea cantonati razboinicii, un colector de Elixir sa adune aceasta resursa suplimentara.

Si pentru ca veni vorba de primarie, cunoscuta si ca Town Hall si TH, indicat este sa nu te grabesti sa ridici nivelul ei. Ridici nivelul la primarie, abia dupa ce ai ridicat celelalte constructii la nivelul maxim permis. In felul acesta nu vei da peste jucatori mai buni ca tine.

Si la fel de important pentru protectia satului tau este sa nu dai niciodata parola ta de la joc nimanui!

Usor-usor, satul tau se va dezvolta intr-o mica fortareata pe care nu strica sa o imprejmuiesti cu zidul disponibil. Ca strategie pentru Clash of Clans, e indicat sa construiesti prima data constructiile de aparare, la nivel maxim si apoi restul. Pe masura ce vei dezvolta satul se vor debloca si alte tipuri de constructii.

Pe langa bataliile glorioase impotriva altor jucatori, in multiplayer , aveti la dispozitie batalii in single-player. Va recomand sa faceti pentru inceput, doar cateva, acele baze care nu au ziduri. Aceste baze le puteti ataca usor cu barbari.

Apoi, pana ajungeti sa dezvoltati Giganti si Wall Breakeri, e bine sa nu faceti misiunile din single-player.
E destul de greu sa te descurci cu arcasi.

Sa recapitulam, cum poti avansa in Clash of Clans:

– Nu te grabi sa ridic primaria. Faci acest lucru doar dupa ce ai ridicat celelalte constructii.

– Nu cheltui cristalele (gems) pentru a termina “mai repede” constructiile. O sa ai nevoie de ele pentru a mai face rost de muncitori.

– Si apropo de muncitori, ai grija ca nicioadata muncitorii sa nu stea degeaba. Muncitorii si laboratorul nu trebuie nicioadata sa stea degeaba.

– Chiar daca exista o sugestie in timpul jocului care spune ca daca ai nevoie de resurse poti lupta cu goblinii din Campaniile de single-player, eu zic sa nu te arunci in acele lupte. Acest lucru este adevarat doar ca dupa ce vei face primele misiuni vei constata ca resursele castigate sunt mai putine decat cele necesare pentru trupe, ca sa poti castiga misiunile.

– Cele mai multe resurse le poti produce, atacand alti jucatori. Este ceea ce se cheama in limbaj popular “farming”. Atentie insa, atunci cand mergi la farmat este foarte important sa chetuiesti cat mai putine resurse si sa furi cat mai multe. Poti sa faci farming cu arcasi, barbari si goblini.

– Pentru protejarea resurselor necesare pentru a face un upgrade exista mai multe tipuri de strategii.

Una dintre ele este sa pui Primaria (Town Hall) in afara zidurilor, cat mai expusa. De ce? Pentru ca de fiecare data cand te ataca cineva si iti distruge TH, vei obtine cel putin un scut 12 ore. In acest fel indiferent de valoarea atacului pe care il primesti iti asiguri un scut permanent, care inseamna protejarea productiei de resurse (elixir si gold).

Evident, nu strica sa inconjori primaria cu capcane (bombe, trape si tesla) pregatind astfel o surpriza adversarului.

Clash-of-Clans-model-baza-Happy-Valentine`s-Day

Site-ul oficial este disponibil la adresa: http://clashofclans.com/

Descarca Clash of Clans din magazinul de aplicatii preferat:

Clash of Clans | Google Play

Clash of Clans | iTunes App Store

2 thoughts on “Jocuri android, Clash of Clans

Lasă un răspuns