Mobila, culori, decor – casa are o noua personalitate

Cand te muti intr-o casa noua, cel mai frumos proces este decorarea ei, asta daca esti o persoana creativa. Iubesc ideile noi, si gandul ca as avea un spatiu gol, care trebuie redecorat ma incanta. Deja am in gand ce mobila pentru bucatarie as alege, ce fel de mobilier pentru living, ce canapea, sau decoratiuni si culori. Totul e stocat in mintea mea si cu siguranta as face o treaba foarte buna.

 

Internetul este o resursa inepuizabila de idei. Trebuie doar sa ai timp, rabdare si sa iti placa. Evident, pentru unii redecorarea spatiului poate fi o activitate stresanta si neplacuta, si daca ar putea ar vrea ca cineva sa faca asta in locul lor.

 

Sa redecorezi apartamentul poate fi o activitate placuta. Cred ca alegerea mobilei poate fi aspectul cel mai usor deoarece decoratiunile, modul in care le aranjezi in camera si culorile alese sunt ultimele detalii care dau casei tale acel aspect pe care il cauti. De multe ori si o mobila veche, reconditionata, culori indraznete si cateva decoratiuni bine alese si amplasate in locuri cheie,  pot schimba cu totul atmosfera camerei si energia pe care ti-o transmite. Modul in care alegi perdelele si culorile poate lumina sau intuneca camera.

 

Atunci cand planuiesti sa redecorezi trebuie sa stii cateva trucuri care te vor ajuta sa transformi atmosfera de acasa intr-una mai placuta. De multe ori am intalnit case cu mobila masiva, covoare cu culori inchise si draperii care transformau incaperea intr-un spatiu obscur. Probabil acest stil era la moda acum cativa ani si mobila masiva era elementul central, insa acel stil este total nepotrivit pentru o camera. Acum spatiile sunt amenajate cu cat mai putina mobila, e decorata astfel incat spatiul sa para mai deschis si mai luminos fara a incarca.

 

Cand vine vorba de a adopta un stil de decorare, cel scandinav devine din ce in ce mai popular. In primul rand culoarea, adica albul care este predominant, transforma total spatiul. Il face mai luminos si primitor. In al doilea rand piesele de mobilier sunt din lemn si se bazeaza pe functionalitate, adica tot ceea ce ai in casa va fi folosit la maxim si nu vei gasi o piesa amplasata undeva doar de dragul de a se afla acolo. Simplitate, culori deschise si lemn, sunt principalele elemente ale acestui stil care iti transforma casa intr-un mediu extrem de primitor si cald. De cele mai multe ori modul in care e aranjata mobila, culorile si decoratiunile alese, sunt cheia spre o casa unde te poti relaxa si simti extraordinar de bine.

 

Tu cum ai vrea sa iti decorezi casa? Ce fel de mobilier living vei alege pentru noua ta casa?

Lasă un răspuns