Motoare de cautare: DuckDuckGo

Din seria de motoare de cautare de top, astazi va fac cunoscut, unul dintre cele mai faine.

Unele dintre cele mai mari companii din lume, care activeaza pe internet, au incercat sa concureze cu Google si nu au reusit.

DuckDuckGo, pe de alta parte, este o firma mica, are un singur angajat full-time, si a devenit una dintre cele mai atractive alternative la Google, pana in prezent.

Evident, nu ofera e-mail, harti, rezultate in timp real si nici nu are retea sociala. Este doar un motor de cautare, simplu, direct, dar, are o politica de confidentialitate in adevaratul sens al cuvantului.

Dar, cel mai important, rezultatele oferite la cautari sunt relevante si lipsite de spam si, rezultatele oferite la cautari, sunt aceleasi pentru toti utilizatorii.

Sa rezumam: DuckDuckGo nu te “urmareste”, ofera intimitate reala si rezultate “pe bune”, se distinge de alte motoare de cautare aratand in mod deliberat la toti utilizatorii aceleasi rezultate de cautare pentru un anumit termen de cautare.

Si daca asta nu ajunge, DuckDuckGo este un motor de cautare fara reclame, arata rezultate simple si relevante si alte sugestii de cautare.

O fi Google cel mai mare, dar sigur nu este cel mai bun motor de cautare.

Duckduckgo devine din ce in ce mai popular pe masura ce Google si-a tot modificat politica de intimitate care le da voie sa isi urmareasca utilizatorii. Pentru inceput, DuckDuckGo nu iti va inregistra adresa de IP si nici nu va pastra jurnale cu activitatea ta online.

DuckDuckGo un motor de cautare care te ajuta sa gasesti informatii fara ca, la celalalt capat, sa se stie de tine.

P.S. – Duckduckgo.com este si varianta aleasa de hackerii de la Anonymous.

Motor de cautare pentru Android.

Motor de cautare pentru iPhone.

 

One thought on “Motoare de cautare: DuckDuckGo

Lasă un răspuns