Ochelarii de soare – un accesoriu absolut necesar!

In cel putin doua anotimpuri, ochelarii de soare trebuie sa fie mereu la indemana: vara, radiatiile UV pot provoca boli de vedere grave, precum cataracta, iar iarna, mai ales cand este zapada proaspata si soare, razele UV sunt reflectate de albul zapezii, deranjand foarte tare ochii.

Ochelarii pentru protectia ochilor impotriva luminii puternice

Ochelarii de soare sunt o necesitate cand lumina este prea puternica, dar pot fi si un accesoriu atragator. Cu siguranta, cine poarta ochelari de soare poate face impresie si sa accentueze o tinuta – sport, dar si eleganta. O pereche de ochelari de soare pentru dama poate accentua trasaturile fetei si sa transforme o femeie intr-o diva daca si vestimentatia este cea potrivita.

Daca completarea unei tinute cu ochelari de soare este optionala, in schimb purtarea acestora pentru protejarea ochilor de raze UV puternice este absolut necesara pentru persoanele cu ochi de culoare deschisa, care au, de obicei, o sensibilitate mai accentuata a ochilor. Dincolo de posibilele afectiuni care pot fi provocate din cauza expunerii ochilor mai mult timp la lumina puternica, o alta consecinta poate fi aparitia ridurilor in jurul ochilor din cauza strangerii pleoapelor in mod frecvent.

De asemenea, ochelarii de soare trebuie alesi astfel incat lentilele acestora sa nu afecteze vederea – de exemplu, lentilele mai mari protejează o suprafata mai mare a ochilor, iar lentilele de calitate proasta pot deteriora ochii.

Ochelarii cu protectie UV pentru soferi

Orice sofer ar trebui sa aiba in masina o pereche de ochelari cu protectie UV, special pregatiti pentru condus. Exista o gama de ochelari cu lentile galbene, excelenti pentru perioadele cu luminozitate scazuta a zilei sau pe timp de ceata, ploaie, chiar ninsoare, deoarece filtrul galben ajuta la marirea contrastelor vizuale.

Ochelarii de vedere cu protectie UV

Bineinteles ca si cei care au probleme de vedere pot gasi ochelari care sa-i ajute sa vada bine, dar si sa-i protejeze de lumina puternica. Cei care poarta in permanenta ochelari pentru vedere ar trebui sa aleaga lentile care protejeaza ochii de raze UV care vin din fata, dar si care cad pe ochelari din spate – fiind antireflex.

Lasă un răspuns