Plante benefice care purifica aerul din apartament

Vezi care sunt cele mai sănătoase plante de apartament!

Suntem la început de an nou, momentul când lucrăm la bilanțul pentru anul trecut, facem planuri și ne stabilim obiective pentru anul nou. Ei bine, și în 2018, plantele sănătoase pentru cameră nu trebuie să lipsească din apartament sau casă. Pe lângă contribuția la design-ul locuinței, acestea aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate. Vorbim de plante care împrospătează aerul și aduc bună dispoziție.

Citește și: Descopera aplicatia care-ti spune totul despre flori

Daca vreti sa aveti aer curat în camera în care stati si chiar mai putin praf, e bine sa tineti în încapere anumite plante. Un studiu NASA vorbeste despre câteva plante în ghiveci care nu trebuie sa lipseasca din locuinta nimanui.

Iata care sunt cele 10 plante minune care pot fi o arma împotriva poluarii:

1. Iedera este de departe cea mai recomandata planta când vine vorba de poluare. Se spune ca ea poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găsește frecvent în vopsea, cerneala, materiale plastice, cauciuc, detergenți și fum de țigara.

2. Cactusul absoarbe gazele nocive si generează oxigen pur. De aceea se recomanda sa-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice, Spre deosebire de celelalte plante, cactușii produc oxigen noaptea și elimină monoxid de carbon ziua, asa că și dormitorul e un loc bun pentru ei.

3. Anthuriumul elimina amoniacul care se aduna în încăperi, mai ales în bucătării.

4. Dracena acționează împotriva compușilor organici volatili (acetona, etanol, benzen) eliminați de diferite spume folosite la fabricarea mobilei și de picturi.

5. Crassula (arborele de jad) se spune ca aduna energiile negative din camere. Asa ca, dacă știi ca ești o persoană agitata, nervoasa sau supărat, pune-ți o Crassula în camera și sigur te vei liniști.

6. Crizantemele sunt bune de pus într-o camera unde tocmai ai vopsit ceva deoarece absoarbe vaporii.

7. Palmierul Doamnei se potrivește de minune în bucătărie, deoarece absoarbe amoniacul prezent în produsele de curățat vasele.

8. Filodendronul degaja o cantitate mare de vapori de apa și umidifică astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie ținută în încăperile în care se afla sobe.

9. Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe în 24 ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de țigară. Nu este o planta pretențioasă.

10. Ficusul. Deși este cunoscut faptul ca plantele purifica aerul, putini dintre noi știu însa ca ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida “ascunsa” în tapet, mobila sau zugrăveala. Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile în care exista mocheta, pentru ca absoarbe compușii organici volatili emanați de adezivul utilizat pentru a o lipi.

Ne placi?

Lasă un răspuns