Poptropica. Joc online interactiv pentru copii

Daca nu ati auzit inca de Poptropica, inseamna ca sunteti deja adulti. Ce este Poptropica? O lume virtuala in care copiii exploreaza si se joaca in siguranta.

Ce gasesc copiii care acceseaza poptropica.com ? Un super site educativ pentru copii plin de quest-uri, jocuri si puzzle-uri stabilite pe 20 de insule tematice. Odata ajunsi pe site, jucatorii aleg care insula vor sa o viziteze. Fiecare insula are o tema, cu intrebari si lucruri de rezolvat, pe care jucatorii trebuie sa le rezolve pentru a primi o medalie.

Copiii navigheaza prin aceasta lume virtuala, mergand pe jos, sarind si facand tot felul de scamatorii prin aer. Jucatorii se pot provoca intre ei si trebuie sa-i ia la intrebari pe jucatorii care fac parte din scenariu, pentru a primi indicitii si instructiuni cu privire la ce sa faca mai departe.

Fiecare insula are propria ei aventura, iar jucatorii urca, coboara, sar si colecteaza obiecte, intr-o anumita ordine, pentur a finaliza misiunile si invata vorbind cu localnicii (din joc).

Jocul este adecvat pentru toate varstele, dar copiii trebuie sa aiba competente solide de citire, intelegere si limba engleza. Cei mai mici sigur nu vor putea completa unele misiuni fara ajutor. Si tot la capitolul minusuri, putem trece faptul ca in joc sunt inserate si reclame.

Sa va mai spun ca jocul este plin de sfaturi educationale, tesute discret in aventura jocului, iar jucatorii vor intalni figuri istorice celebre si vor invata despre civilizatii antice si colonistii timpurii.

Este drept ca face parte din categoria site-uri de jocuri, dar e un joc educativ.

Poptropica este site-joc adecvat pentru copii, dar misiunile sale sunt suficient de ambitioase pentru a mentine interesul si celor mai mari, care se pot distra, de asemenea.

Peste 10 milioane de copii exploreaza lunar Poptropica, nu avem insa date si despre cati parinti fac asta.

 

Lasă un răspuns