Premiile Darwin – un top al prostiei extreme

Site-ul interesant pe care vi-l prezint astazi are legatura cu prostia si idiotii, sau cum se spune pe la noi, “prostii satului”.

Despre ce este vorba? In Statele Unite ale Americii, unde altundeva, se realizeaza din 1993 un bilant mai putin obisnuit. In fiecare an se realizeaza un top al prostiei extreme si astfel se acorda Premiile Darwin.

Clasamentul a devenit o traditie, iar dincolo de aspectul amuzant, in unele cazuri deznodamantul este tragic.
Practic totul a inceput cu un grup de discutii prin 1985, dupa care in 1993 s-a inceput crearea site-ului si intre timp au aparut si carti tiparite si s-au facut si filme.

Ce spun autorii?

In spiritul lui Charles Darwin, Premiile Darwin comemoreaza persoanele care protejeaza fondul genetic facand sacrificiul suprem. Castigatorii Premiilor Darwin se elimina intr-un mod extraordinar de idiot, imbunatind astfel sansele speciei noastre de supravietuire pe termen lung.”

“Povestile” celor care apar in topul prostiei sunt reale.

Principiul Premiilor Darwin este ca nominalizatii sunt atat de prosti incat isi merita soarta, ajutand astfel la perpetuarea si evoluria speciei umane.

Topul prostiei pe 2013 este castigat de un american din Long Beach, California, care a incercat sa jefuiasca un magazin. James Elliot a tras cu pistolul spre victima sa, insa arma nu s-a descarcat. Uimit, s-a uitat pe teava pistolului, sa vada ce s-a intamplat. De data asta, pistolul a functionat, iar barbatul a murit pe loc.

Mai multe informatii despre istoria Premiilor Darwin gasiti aici si aici.

Iar site-ul oficial este: Premiile Darwin. Interesanta este si sectiunea cu legende urbane.

Nota: Charles Robert Darwin este cel mai celebru naturalist britanic, geolog, biolog si autor de carti, fondatorul teoriei referitoare la evolutia speciilor (teoria evolutionista).

Teoria evolutionista a fost recunoscuta de catre comunitatea stiintifica si publicul larg inca din timpul vietii sale, (n. 12 februarie 1809, Shrewsbury, Shropshire – d. 19 aprilie 1882, Down, langa Beckenham, Kent) in timp ce teoria selectiei naturale a fost considerata ca prim argument al procesului evolutiei abia prin anii 1930 iar acum constituie baza evolutionismului sintetic.

Mai multe despre Charles Robert Darwin gasiti aici si aici.

 

Lasă un răspuns