ProtonMail, Alternativa la Yahoo si Gmail

ProtonMail este un client de email care cripteaza informatiile pe care le transmiti astfel incat acestea nu pot fi interceptate de guverne sau corporatii.

ProtonMail s-a lansat in mai 2014. Scopul serviciului este de a reduce posibilitatea ca mesajele utilizatorilor sai sa fie interceptate pe parcurs.

protonmail-android

ProtonMail este un serviciu de mail cu criptare PGP end-to-end, astfel ca asigura confidentialitatea discutiilor tale, cata vreme atat expeditorul, cat si destinatarul il folosesc.

Mailurile criptate sunt usor de trimis, cu ajutorul interfetei prietenoase si modalitatii rapide de setare a contului.

ProtonMail trimite mesaje fara a fi nevoie ca utilizatorul sa foloseasca chei de criptare sau alte operatiuni complicate. Criptarea si decriptarea mesajelor se face automat in browserul clientului si nu este nevoie de instalarea niciunui program special.

Cel mai sigur serviciu de email e acum gratuit pentru toata lumea si are aplicatii de iOS si Android. ProtonMail iOS si ProtonMail Android.

ProtonMail, un serviciu de mail criptat pe care il poate folosi chiar si mama ta.

Daca nu vrei sa folosesti GMail sau Yahoo, incearca ProtonMail.

Sunt intrebat adeseori “ce tip de serviciu de mail ar trebui sa folosesc daca nu vreau sa utilizez Gmail?” si acum am ceea ce cred ca este un raspuns excelent.

ProtonMail este un serviciu de mail criptat de la un capat la altul si fara reclame, ce si-a deschis usile pentru oamenii obisnuiti si care, in sfarsit exista atat pe Android cat si pe iOS, dupa intarzieri cauzate de guvernul SUA.

In februarie, compania a explicat: “Aplicatia noastra este intarziata de procesul de aprobare dintre Apple si guvernul SUA.

Unul dintre cele mai bune servicii de mail din lume, ProtonMail, criptat in Elvetia, are acum aplicatii pentru Android si iOS. Serviciul se lauda ca este mult mai sigur decat clasicele alternative, GMail si Yahoo.

Descarca gratuit aplicatia ProtonMail din magazinul de aplicatii preferat:

ProtonMail | Google Play

ProtonMail | iTunes App Store

Site-ul oficial este disponibil online la adresa: https://protonmail.com/

Programul a fost construit de catre oameni de la Harvard si MIT, si pana acum a fost testat intr-un circuit inchis al afacerilor, al activistilor si al jurnalistilor, care ar trebui sa ofere unele indicatii despre cat de serios trateaza aceasta platforma problemele de securitate.

Acestia au creat ProtonMail, un serviciu care sa asigure criptarea perfecta a mesajelor tale catre destinatari. ValueWalk mai noteaza ca oamenii de la cele doua universitati s-au bucurat si de ajutorul unor experti de la CERN.

Dar acest “pedigree” nu a facut serviciul imun la incercarile hackerilor care au vrut sa acapareze aceasta platforma. In noiembrie anul trecut, compania chiar a platit o rascumparare infractorilor virtuali, care insa nu au renuntat la atacuri.

Daca te inregistrezi pentru un cont gratuit, vei primi toate elementele de baza pe care le-ai primi de la oricare alt furnizor, 500MB de stocare, autentificarea cu doi factori pentru a accesa inbox-ul criptat, si acum o aplicatie foarte desteapta pentru a putea sa-ti accesezi mail-urile de oriunde.

Dar aveti grija, daca va uitati parola de acces al inbox-ului, aceasta, spre deosebire de cea de loggare in platforma, nu se poate recupera.


ProtonMail-email-criptat

Exista si varianta cu plata. ProtonMail abia te asteapta sa devii un utilizator platitor, astfel ca va putea sa finanteze viitorul e-mail criptat. Versiunea 3.1 a acestuia a fost lansata luna trecuta si ofera domenii de email personalizate, nickname-uri si 20GB de stocare.

Platforma a ajuns sa fie vazuta ca un inlocuitor al defunctului furnizor de mail Lavabit, care s-a inchis in 2013 dupa suspiciuni ca ar fi existat probleme de aplicare a legii asociate cu perioada in care platforma a fost utilizata de catre Ed Snowden pentru una din campaniile sale.

Intr-o bizara intorsatura a soartei, sau un fel de justitie divina, documentele juridice legate de actiunile secrete care au condus la caderea Lavabit au ajuns in mod accidental sa fie vazute de toata lumea. Asa cum era de asteptat, FBI a inaintat o solicitare catre Lavabit sa puna la dispozitie toate datele de email utilizate de Ed Snowden.

Lasă un răspuns