Repertoriul Arheologic al Judetului Botosani este online

Repertoriul Arheologic al Judetului Botosani, editia a II-a, este disponibil integral on-line: volum in format pdf, actualizat cu aproximativ 30 de situri arheologie si completat cu un indice al culturilor arheologice si unul de persoane, 78 de harti, cate una pentru fiecare Unitate Administrativ Teritoriala si harta interactiva on-line.

Din punct de vedere stiintific, lucrarea pare ca se adreseaza prin continut si titlu doar unui public concentrat in regiunea Moldovei de Nord, dar in realitate beneficiarii provin si din alte zone ale Romaniei.

Interesul arheologilor nu se rezuma la o regiune ci mai ales la o epoca sau la o cultura arheologica care este studiata si din perspectiva raspandirii ei.

Harta reprezinta rezultatul proiectului GIS al Repertoriului Arheologic al judetului Botosani initiat de Octavian Liviu Sovan, arheolog la Directia de cultura a judetului Botosani si Bogdan Sandric, analist si specialist GIS la Inst Nat Patr-CIMEC.

Harta interactivă a siturilor arheologice din Judetul Botosani

Harta interactivă on-line poate fi consultată în aplicaţia ArcGIS.com sub numele Harta Repertoriului Arheologic al Judeţului Botoşani.

Aplicaţia permite utilizatorilor să consulte siturile arheologice și să-și crezee propriile hărți folosind resurse cartografice existente: hărți topografice, hărți de relief, imagini satelitare.

Lista siturilor arheologice din județul Botoșani este disponibila aici

Lasă un răspuns