Resurse online pentru nevazatori

Am descoperit recent un site cu resurse pentru nevazatori. In biblioteca pentru nevazatori de pe site-ul Pontes, se pot gasi câteva mii de titluri în format electronic, pentru nevazatori. La aceasta baza de date pot avea acces doar persoanele cu dizabilitati de vedere. Acestora li se creeaza la cerere un cont cu care sa se poata loga si apoi sa poata împrumuta cartile dorite.

In sectiunea “Utile” de pe site-ul pontes.ro utilizatorii de Jaws gasesc o multime de resurse utile, despre orientare si mobilitate, tehnologii informatice si comunicare, suport si integrare, scripturi si programe utile pentru nevazatori, carti pentru nevazatori, ba chiar si jocuri pentru nevzatori.

Utilizatorii de Jaws pot folosi tasta “h” pentru a naviga printre subsectiunile paginii Utile sau pot sari direct la una dintre ele, apasând pe link-uri.

Pe site sunt prezentate si informatii utile webmaster-ilor care doresc ca site-urile lor sa fie accesibile persoanelor cu dizabilitati vizuale, în special celor care utilizeaza screen-reader-ul JAWS for Windows, un ghid de accesibilizare site-uri.

Pentru cei curiosi sau interesati, gasiti si informatii pentru persoanele fara dizabilitati de vedere, dar care doresc sa invete alfabetul Braille. Puteti astfel sa aflati ce este alfabetul Braille sau sa-l învatati.

Site-ul Pontes locul unde gasiti articole despre si pentru nevazatori.

Lasă un răspuns