Seychelles – vacanta celor indrazneti

 

Seychelles reprezinta un punct de transit intre Africa si Asia, candva refugiul perfect pentru piratii care erau in Oceanul Indian. Astazi, locul este frumos si linistit, exotic, te poti bronza pe plaja cu nisip fin, cata vreme savurezi un cocktail din fructe proaspete.

O vacanta Seychelles, la capatul lumii este o provocare fie si pentru pescari, apele fiind nepoluate, iar natura neatinsa. Rasaritul admirat de la umbra palmierilor se potriveste perfect celor romantici.

Istoria piratilor si a corsarilor se regaseste intr-un complex de insule mirfic, unde pare ca raiul a coborat in calm si verdeata.

Peste jumatate din teritoriu este practic o rezervatie naturala.

Exista de altfel si cladiri vechi, in stil colonial, iar traditiile culinare ale Africii, Europei, Arabiei si Asiei se intalnesc in combinatia ideala. Alimentele de baza în meniul localnicilor sunt pestele si fructele de mare.

Locul are undeva in jur de 80.000 de locuitori, practic, cea mai mica populatie a unui stat African.

Clima este tropicala si are temperaturi anuale intre 24 si 32°C, in perioada decembrie-februarie ploi de scurta durata.

Insula tropicala Alphonse este inconjurata de un recif de corali de o frumusete rara si de o laguna in care traiesc broaste testoase.

Pe Bird Island traieste poate cea mai mare broasca testoasa in libertate din lume. Este vorba de o broasca testoasa uriasa – mascul, numita in mod ciudat Esmeralda.

Insula Cerf este foarte cunoscuta datorita conditiilor bune pentru scufundari, atat cu snorkel, cat si cu tub de oxigen. In parcul national St. Anne Marine National Park traiesc peste 150 de specii de pesti. Deoarece pescuitul si culegerea de scoici si corali in perimetrul rezervatiei sunt interzise, dupa plecarea din Seychelles va mai puteti bucura de frumusetea acestora numai din fotografii si amintiri.

Cousin este o insula cu statut de rezervatie naturala din anul 1968, unde traiesc speciile de pasari cele mai amenintate cu disparitia. Turistii au acces in perimetrul rezervatiei numai in anumite zile.

Alcatuit din aproximativ o suta de insule si atoli incantatori, in mijlocul apelor verzi-albastre ale Oceanului Indian la 1 600 de kilometri est de continentul african, Arhipelagul Seychelles a devenit, mai ales in ultimii ani, una dintre cele mai populare destinatii ale turistilor din toata lumea.

Lasă un răspuns