Sfaturi despre alegerea mobilierului pentru living

Alegerea mobilierului pentru living este foarte importanta, deoarece acest spatiu trebuie sa fie unul cat mai placut atat pentru proprietarul apartamentului sau casei, cat si pentru eventualii oaspeti. Petrecem foarte mult timp in living si de aceea trebuie sa acordam o atentie deosebita acestei camere. Un living poate fi privit ca si reprezentarea generala a modului in care vrei sa arate locuinta ta si care te defineste. Urmatoarele sfaturi sunt foarte utile pentru oricine este pus in situatia de a alege mobila pentru living.

 

Pentru fiecare dintre noi, livingul poate avea o semnificatie diferita, in functie de cum vom folosi aceasta camera. De aceea, trebuie sa stim daca vom folosi livingul doar pentru primirea de oaspeti, insa de obicei asta se intampla doar atunci cand avem mai multe camere la dispozitie.

 

Primul lucru care trebuie sa il facem este sa masuram camera si sa incercam sa ne imaginam unde vor fi amplasate diferite piese de mobilier. Putem alege mobilier de tip clasic sau sa urmarim ultimele tendinte din domeniu si sa cumparam un mobilier modern. In aceasta camera vom avea mai multe tipuri de piese de mobilier, cum ar fi canapele, coltare, mese, scaune, fotolii, dulapuri, biblioteca, rafturi si asa mai departe. Masurand camera, vei sti exact ce dimensiuni sa alegi pentru mobila si cate corpuri, astfel incat aceasta sa incapa cat mai bine.

 

Activitati foarte comune pentru un living pot fi privitul la televizor, cititul, sau chiar o cina romantica. Unora le place stilul clasic de a amenaja livingul, cu dulapuri si fotolii, masuta de cafea si vitrine, masa mare cu scaune, etc. Altii vad o problema in acest tip de amenajare, pentru ca astfel de piese de mobilier pentru living ocupa prea mult spatiu. Acestia vor opta pentru un mobilier minimalist, cu rafturi in loc de biblioteca, un singur dulap mai mic, comoda pentru televizor, etc. In ceea ce priveste alegerea mesei, aceasta trebuie sa se potriveasca cu tema camerei si sa fie durabila. Scaunele trebuie sa fie cat mai confortabile si rezistente.

 

Alegerea tipului de mobila pentru living nu este una usoara. Tocmai de aceea trebuie facuta cu mare atentie, pentru a evita anumite inconveniente ce ar putea aparea mai tarziu.

Lasă un răspuns