Site interesant despre limba latina

Am descoperit zilele trecute un site dedicat limbilor clasice (latina si greaca veche). Gasiti aici informatii despre limba latina si antichitatea romana, despre gramatica limbii latine, gramatica limbii grecesti vechi, o biblioteca de limba latina, teste interactive care va vor ajuta sa va faceti o evaluare a cunostintelor de limba latina sau istorie antica.

Limba latina era vorbita in antichitate in regiunea din jurul Romei numita Lazio (Latium), de unde provine si denumirea de „latina”, adica limba vorbita in Latium. A castigat o importanta majora ca limba oficiala in Imperiul Roman.

Limbile romanice nu au derivat din latina clasica, ci mai degraba din latina vulgara (latina vulgaris). Latina si retoromana (nu romana) difera prin faptul ca retoromana (sau romansa, vorbita in cateva cantoane estice ale Elvetiei de circa 55 000–65 000 de oameni) are accentul distinctiv, in timp ce latina are o lungime a vocalelor distinctiva.

Site-ul are un continut bogat si divers, plin de informatii utile despre limba latina, imagini care infatiseaza antichitatea romana, referate si aplicatii utile. Gasiti si teste pentru fiecare parte de vorbire in lectiile de gramatica limbii latine. Astfel, daca mergeti, de exemplu, la Gradele de comparatie ale adjectivului, sub teorie, se afla un link numit Ce am invatat (Test) – asadar, puteti sa va verificati cunostintele de gramatica limbii latine pana la cele mai mici detalii.

Daca va pregatiti pentru bacalaureat la limba latina, incercati sistemul online de rezolvare a variantelor de bacalaureat, subiectul II, testele grila.

Este drept, site-ul despre limba latina nu exceleaza la capitolul grafica, dar, este functional, iar continutul este valoros.

Limba Latina: un site cu tot ce tine de limba latina: gramatica limbii latine (morfologie si sintaxa), biblioteca electronica, referate limba latina, reguli de pronuntie in limba latina, expresii si dictionar online.

Lasă un răspuns