Site-uri utile. Afla care este…

Afla raspunsurile la intrebarile tale.

Pentru ca oamenii sunt curiosi, isi pun intrebari si cauta raspunsuri am creat acest articol de unde puteti afla raspunsurile la cateva intrebari. Gasiti aici cateva site-uri utile care va pot oferi raspunsuri la cateva intrebari.

Sunt intrebari si raspunsuri de cultura generala, sunt intrebari legate de calculatoare, internet si alte lucruri interesante. Intrebari si raspunsuri unde vei gasi o multime de explicatii pentru intrebari si enigme din multe domenii. Cultura generala si informatii utile, la un click distanta

Sper sa va placa si sa va fie util.

Ce este un bit?

Doua din cele mai intalnite unitati de masura in lumea digitala sunt bit si byte. In metrologie, statistica si informatica, un bit (simbol: b) este unitatea de masura pentru cantitatea de informatie.
Detalii aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Bit

Bitul este cea mai mica unitate de masura. Aproape intotdeauna exista 8 biti intr-un byte. Prescurtarea pentru byte este B (majuscula).

Ce inseamna gigabyte, megabyte, MB, GB?

In general un kilobyte are 1024 biti. Un megabyte inseamna 1024 kilobytes, iar un gigabye inseamna 1024 megabytes. Urmatoarea unitate de masura ar fi un terabyte sau 1024 gigabytes apoi un petabyte care are 1024 de terrabytes si exabyte care are 1024 de petabytes. Deci cand vorbim de spatiul alocat pe hard pentru un cont de hosting ne referim la acesta in Bytes sau multiplu de Bytes (megaBytes, GigaBytes), de exemplu: 1000 MegaBytes (1000 MB) de spatiu pe disk.

Cand vine vorba de viteza unei conexiuni de internet de exemplu, aproape intotdeauna aceasta este exprimata in biti, sau kilobiti (Kb), megabiti (Mb) sau gigabiti (Gb). Viteza este calculata pe secunda asa ca unitatea corecta de masura ar fi megabiti pe secunda sau Mbps (Mb/s). Astfel ca atunci cand vorbim de exemplu despre viteza conexiunii intr-un server sau latimea de banda a acestuia, discutam despre Mbps, de exemplu: conexiune de 100 Mbps. Translatat in megabytes, 100 Mbps inseamna 12,5 MBps.

Ce este un octet?

Un octet, cu simbolul „o”, litera mica o, este o unitate de masura a informatiei echivalenta cu 8 biti de date, putand stoca, la orice moment, una dintr-un total de 256 de valori.

Combinatie de opt biti folosita pentru exprimarea capacitatii de memorie.

Un octet mai poate fi o Formatie compusa din opt persoane, instrumentisti sau cantareti.

Care este sensul unui anumit cuvant? Exista o aplicatie pentru telefon care va ofera raspunsul la aceasta intrebare. Detalii aici: Care este sensul cuvantului?

Site-uri interesante, site-uri utile:

Lasă un răspuns