Stalpi de iluminat solar pentru orasele inteligente ale viitorului

Ai vazut vreodata stalpi de iluminat solar? Cu siguranta ai vazut prin orasele din Romania, doar ca poate nu ai realizat de fapt ce fel de stalpi erau. Chiar exista deja in unele orase din tara, astfel ca aceste orase putem sa le numim deja orasele inteligente ale viitorului. Ele folosesc iluminatul solar si becuri cu tehnologie LED pentru mai multa eficienta si costuri reduse la energia electrica, dupa cum vom vedea in detaliu mai jos. Vom intelege de ce este bine pentru orice administatie sa aleaga stalpi de iluminat solar.

Tehnologia fara fir ne ofera posibilitati noi si un confort la care nici nu ne-am fi gandit acum cateva decenii. Ce e foarte interesant la stalpii de iluminat solar este faptul ca nu necesita infrastructura, sau in orice caz nu in sensul clasic al cuvantului. Deci, nu e nevoie de sapaturi pentru cabluri de la un stalp la altul, pentru ca sursa de alimentare pentru fiecare stalp este montata chiar pe stalp si este de fapt unul sau mai multe panouri solare.

Printre primele lucruri care conteaza atunci cand vorbim de orase inteligente este imbunatatirea infrastructurilor, iar cu ajutorul panourilor solare pe stalpi, exact asta se imbunatateste in primul rand. Stalpii solari poti fi amplasati oriunde, chiar si in curtea caselor sau in gradini si parcuri. Tehnologia LED este si ea un atu, pentru ca ne permite sa avem becuri de iluminat care nu altereaza in nici un fel culorile, iar soferii pot beneficia astfel de vizibilitate foarte buna pe drumurile si soselele iluminate cu stalpi solari.

In administratia publica, exista bugete limitate pentru orase, asa ca aceste bugete trebuie organizate si distribuite cat mai eficient. Iar daca instalam stalpi solari, investitia initiala va fi cu siguranta una substantiala, dar ea va fi amortizata rapid, pentru ca acesti stalpi nu folosesc energie electrica de la retea ci functioneaza indepedent, cu energie solara. Vor scadea astfel foarte mult costurile la energia electrica.

Atunci cand vrei sa creezi un oras inteligent, trebuie sa iei in considerare aceasta optiune numita stalpi de iluminat solar. Daca vrei energie solara pentru stalpi solari, gasesti panouri solare si componente specifice pentru stalpi solari in magazinul online E-acumulatori.

Lasă un răspuns