Studiu: 51.3% din pagini au fost incarcate pe dispozitive mobile, in octombrie 2016

Un studiu efectuat de o companie de cercetare a aratat ca in luna octombrie 2016, 51.3% din pagini au fost incarcate pe dispozitivele mobile. Cercetarea a fost efectuata de Statcounter, care a monitorizat 2.5 milioane de site-uri. Dintre device-uri, smartphone-urile sunt preferatele utilizatorilor cu 46.5% din trafic, in timp ce tabletele au avut 4.7%.

Acesta este un moment istoric, deoarece este pentru prima data in istorie cand calculatoarele si laptop-urile au fost depasite de dispozitivele mobile.

In anul 2010 procentul dispozitivelor mobile era de sub 5%. In anul 2013 era sub 25%.

Potrivit unui studiu efectuat de agentia de marketing Zenith, proportia de utilizare a internetului prin intermediul mobilelor la nivel mondial se estimeaza ca va ajunge la 79% pana in 2018.

In anul 2017 publicitatea pe mobile va depasi publicitatea pentru desktop. Iar reclamele pe telefoane mobile se estimeaza ca vor ajunge la 60% din reclamele de pe Internet in 2018.

Concluzia? Toata lumea migreaza spre telefoanele mobile destepte, smartphone-uri.

Un raport al The Mobile Advertising Forecasts, care se axeaza pe publicitatea si tehnologia mobile din 60 tari-cheie din intreaga lume, estimeaza o crestere a numarului de consumatori care dedica mai mult timp utilizarii internetului prin intermediul dispozitivelor mobile. Asta datorita raspandirii smartphone-urilor si a tabletelor. Desi, telefoanele smart intrec tabletele.

Lasă un răspuns