Top 4 site-uri cu imagini gratuite

Este bine de stiut si reamintit: nu tot ce este publicat pe internet este si gratuit. Nu este corect sa luam materiale protejate sau nu si sa le folosim dupa bunul plac.

Pe de alta parte avem nevoie de fotografii si imagini pentru a ilustra cat mai bine diverse materiale. Si atunci, ne indreptam atentia catre site-urile cu imagini care pot fi folosite gratuit.

Citeste si: 57 de site-uri pentru download poze gratis

Desigur, indicat ar fi, chiar daca aceste imagini sunt gratuite, sa fiti de buna credinta si sa indicati sursa foto.

Ai nevoie de imagini gratis? Iata o lista de 4 site-uri cu imagini si poze gratis, care pot fi descarcate gratuit. Sunt patru depozite online de fisiere imagini, care pot fi folosite de oricine, cu sau fara restrictii:

  1. Flickr – Trebuie spus ca Flickr nu este prin definitie o resursa libera, insa sunt multi fotografi care isi publica imaginile pe site sub licente gratuite de tip Creative Commons. Asta inseamna ca oricine poate folosi imaginile, cu singura conditie, indicarea sursei. Pentru a evita violarea drepturilor de autor, sfatul nostru e sa faceti de la inceput cautarea exclusiv pe materiale Creative Commons urmand acest link.
  2. Wikimedia Commons – este, cumva, sora Wikipediei si contine peste 10 milioane de fisiere (imagini si poze) libere sau partial libere. Asta inseamna ca unele se pot folosi in voie, gratuit, fara a indica sursa. Este vorba despre fisierele din domeniul public), iar pentru restul este suficient punerea unui link catre sursa.
  3. FreeImages – Stock.xchng este o resursa ampla de fisiere imagini de stoc complet gratuit. Cand ai nevoie de o imagine profesionista pentru a-ti ilustra blogul sau pentru a-ti infrumuseta proiectul, doar cauti imaginile dupa subiect si le descarci. Exista conditii si termeni de utilizare. De exemplu imaginile nu pot fi vandute si uneori trebuie notificat autorul, dar in general pot descarca gratis poze si imagini si nu necesita nici macar indicarea sursei.
  4. Pixabay – se ocupa cu fisierele de domeniu public. Altfel spus, fisiere imagini pentru care autorii nu mai au nicio pretentie. Totusi le puteti cumpara fotografilor o cafea.

Fa un gest frumos pentru prietenii tai de pe Facebook sau Google+:

Lasă un răspuns