Top aplicatii care folosesc realitate augmentata

Aplicatii pentru telefon care se folosesc de realitate augumentata.

Realitatea augmentata este accesibila tuturor datorita aplicatiilor care folosesc aceasta tehnologie. Comparativ, realitatea virtuala este o tehnologie cam de nisa, pe care nu si-o permite toata lumea.

Aceasta tehnologie, realitatea augmentata, a fost in viata noastra de ceva vreme, dar abia acum cand smartphone-urile au ajuns omniprezente si au o putere de calcul comparabila cu a unui calculator de birou, producatorii de aplicatii ii atribuie un real folos.

Citeste si: Ce este realitatea augumentata?

Realitatea augumentata reprezinta cea mai fascinanta tehnologie folosita pe telefoanele mobile. Cu ajutorul ei se introduc elemente virtuale peste fundalul real pe care-l percepe mobilul sau tableta.

Top Aplicatii 2017 care folosesc realitatea augumentata

Google Translate. O functie mai putin cunoscuta a aplicatiei Google Translate este cea de traducere a textelor de pe strada, atunci cand vizitezi o tara straina, in care se scrie intr-un alfabet diferit: Rusia, China sau Japonia. Deschizi aplicatia de traducere, ti se deschide camera foto de la telefon, incadrezi textul de tradus, iar acesta este tradus in limba ta in timp real.

Pokemon GO. Jocul a facut deja peste 200 de milioane de dolari din bunuri virtuale cumparate de utilizatori. A fost un succes surprinzator, care a scos milioane de oameni din case. Cu ajutorul tehnologiei realitatii augumentate, jocul i-a pus pe vanatorii de recompense pe strada, pentru a colecta animalute virtuale.

Google SkyMap. Aceasta este o super aplicatie de astronomie, care functioneaza extrem de simplu: indrepti telefonul catre cerul noptii, iar acesta recunoaste stelele de pe cer si le identifica pe telefon. Cu ajutorul compasului, aplicatia recunoaste toate corpurile ceresti si ofera date si informatii suplimentare despre ele.

MSQRD. Aplicatia cumparata de Facebook, foloseste realitatea augumentata pentru a adauga filtre foto si video in timp real, pe fetele oamenilor. A fost un succes instantaneu pe retelele sociale. Este una dintre cele mai simple utilizari ale realitatii augumentate, dar poate fi folosita de catre companii pentru a se promova.

Amikasa 3D le permite utilizatorilor sa construiasca, restilizeze si sa-si redecordeze camerele folosind culori pentru pereti, pardoseli si mobilier de la branduri reale. Utilizatorii pot incepe prin a alege dintr-o forma predefinita a camerei sau pot crea un plan de etaj personalizat. Pot seta cu usurinta dimensiunile exacte ale peretelui care se potrivesc cu propriul spatiu.

Lasă un răspuns