Un site despre bani pierduti

Nu stiu daca stiti, dar exista un site care se ocupa de bani pierduti. Un subiect ofertant. Hai sa descoperim impreuna despre ce este vorba.

Autorii site-ului isi propun sa monitorizeze cheltuielile publice, indexand pe platforma web contracte in derulare, bugete pe domenii si institutii. Totul cu scopul de a informa cetatenii despre importanta unui stat mai eficient. Deasemenea ofera detalii despre mecanismele legislative existente.

Scopul este acela de a promova pe agenda publica subiectul eficientei cheltuirii banilor publici. Fac acest lucru prin analize complexe facute special pentru investigatii de presa temeinice. Eu zic ca nu strica sa aruncati un ochi pe site din cand in cand.

Poti descoperi cum se impoziteaza salariatii, unde se duc banii contribuiti de angajat si cei contribuiti de angajator.
In concluzie, site-ul este o platforma care isi propune sa faca procesul de cheltuire a banilor publici mai transparent si mai eficient, un instrument util pentru anchete jurnalistice.

Pentru alte lucruri interesante si pentru a vedea cum se cheltuie banii publici, va invit pe site-ul banipierduti.ro

Proiectul este e unul dintre cele cinci castigatoare ale competitiei Restart Romania, campanie  initiata de Techsoup cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si isi propune centralizarea informatiilor bugetare publice de la nivel national si local pentru responsabilizarea autoritatilor si cetatenilor in privinta modului in care sunt cheltuite fondurile publice.

Le dorim sa si reuseasca.

Lasă un răspuns