A venit momentul sa printezi lucrarea de absolvire – sfaturi si recomandari

Au trecut doar cateva saptamani de cand am iesit din nebunia finalului de studii. Cei care au trecut prin aceasta experienta stiu de ce numesc totul o „nebunie”, iar cei care inca nu au ajuns in aceasta etapa pot sa descopere aici cateva lucruri cu care se vor confrunta. Cele mai mari batai de cap, dupa cum pot confirma si studentii care deja au terminat studiile, sunt strict legate de lucrarea finala. Chiar daca esti constiincios si te apuci de lucrare la inceputul anului sau la inceputul semestrului doi, asa cum am procedat eu, tot nu vei scapa de stresul de la final, atunci cand pe langa alte zeci de lucruri de rezolvat va trebui sa cauti cel mai bun centru de printare, cele mai avantajoase preturi si cele mai de calitate servicii de print color sau alb-negru, in functie de specificul lucrarii tale.

Asta se intampla deoarece multe dintre modificari le vei face la final, atunci cand va veni momentul sa printezi lucrarea si sa vezi cum se aranjeaza totul in pagina si mai mult decat atat, aceste modificari finale pe care le vei face se vor suprapune cu alte si alte lucruri de rezolvat in acea perioada cum ar fi legalizarea actelor necesare sau chiar evenimente precum festivitatea de absolvire. Astfel ca, in toata aceasta perioada va trebui sa faci fata cu brio stresului. Fiindca am trecut recent prin aceasta experienta, recomand cateva lucruri legate de printarea lucrarii finale.

Incearca sa ajungi cat mai repede la varianta finala pe care o vei duce la printat deoarece perioada depunerii lucrarilor de absolvire la secretariatul facultatii este si cea mai aglomerata pentru centrele de printare. Daca este nevoie si de copertarea acestora, cu atat mai rau deoarece comanda pentru coperta se face inainte cu 3-4 zile. Exista si situatii de urgenta in care se cer costuri suplimentare in cazul in care o doresti mai devreme, cum ar fi in 24 de ore. Dar daca vei fi organizat, nu vei ajunge in aceasta faza. Asigura-te, mai intai, ce fel de copertare este necesara. In cazul meu a fost suficienta legarea foilor cu o spirala, ceea ce se realizeaza foarte rapid.

Pentru a evita cozile de la aceste centre si a castiga timp, trimite lucrarea pe mail, specifica in corpusul mailului toate cerintele tale si atunci cand va fi gata, ei te vor anunta, iar tu va trebui doar sa o ridici. De asemenea, asigura-te ca sunt foarte clare cerintele tale, cum ar fi aspecte legate de printarea fata sau fata-verso pentru a evita situatiile neplacute. Totusi, acestea pot sa apara. De exemplu, pot sa nu apara diacriticele, asezarea in pagina sa nu corespunda cu documentul sau sa fie scapari de tus. Nu pleca de la centru pana nu ai verificat toata lucrarea.

Daca centrul de printare respectiv nu primeste lucrari pe mail si trebuie sa mergi acolo sa dai comanda, este recomandat sa ai asupra ta mai multe medii de stocare, eventual doua memory stick-uri, un CD si sa o ai trimisa chiar si pe mail-ul tau.

Lasă un răspuns