Windows 9, anuntat oficial pe 30 septembrie

Windows 9, anunţat oficial pe 30 septembrie

Peste aproximativ o luna va fi anunţat oficial succesorul lui Windows 8 ce teoretic ar trebui sa fie numit Windows 9.

Din diverse informaţii obţinute de jurnalişti, Microsoft organizează un eveniment de presă pe 30 septembrie pentru a dezvălui unele noutăţi existente în proiectul Threshold, care este numele de cod al noului Windows 9. Dat fiind faptul că nu au emis niciun comunicat de presă oficial în acest sens este posibil ca data precisă să sufere oarece schimbări în următoarea perioadă.

Cu siguranţă Microsoft va încerca să se detaşeze cât mai mult de Windows 8 deoarece acesta a adus o schimbare radicală a interfeţei grafice ce nu a fost foarte bine primită de către utilizatori, având momentan o cota de piaţă foarte scăzută (doar 12,48%, conform Net Applications).

Aşadar având în vedere aceste aspecte pare foarte puţin probabil o lansare de Windows 8.2 sau chiar Windows 8.5 ci mai degrabă Windows 9, ce ar indica o evoluţie faţă de Windows 8 şi totodată o întoarcere la trecutul glorios al lui Windows 7, însă cu noi funcţionalităţi orientate în principal către mediul desktop.

Cu siguranţă în timpul evenimentului din 30 septembrie va fi prezentat şi noul meniu Start. Spunem nou pentru că pe Windws 8.1 nu există iar faţă de cel de pe Windows 7 va fi cu siguranţă diferit.

 

Lasă un răspuns