Despre alegerea numelui de domeniu

Atunci cand doriti sa realizati un site web nou, trebuie sa faceti doua alegeri importante, esentiale: alegerea unui serviciu de gazduire site (hosting) si numele domeniului (adresa de internet).

De la inceputurile marketingului de masa pe internet, oamenii au cheltuit o multime de bani pentru nume de domenii avantajoase. Sunt domenii care s-au vandut cu un dolar, dar sunt si domenii care s-au vandut cu 14 milioane de dolari (sex.com).

Care este miza? Ei bine, cuvintele cheie. Unul dintre locurile cele mai eficiente pentru plasarea cuvintelor cheie, este primul bloc de text complet pe care il “vede” google: URL-urile complete ale tuturor paginilor de pe site.
URL-ul complet cuprinde numele de domeniu, categoriile si numele articolelor. De exemplu:
http://www.domeniultau.ro/numecategorie/titluarticol

Google tolereaza maximum trei cuvinte-cheie intr-un nume de domeniu.
Dar cum sa gasim un nume de domeniu potrivit si bogat in cuvinte cheie? O varianta este site-ul www.webconfs.com care sugereaza combinatii din doua cuvinte pentru o cautare de un cuvant, combinatii din trei cuvinte pentru o cautare de doua cuvinte si asa mai departe.

http://www.webconfs.com/keyword-rich-domain-suggestions.php

Interesant si util este si faptul ca instrumentul corecteaza si erorile ortografice (in limba engleza). Site-ul nu ofera sugestii si pentru site-urile in limba romana.
Ce mai trebuie sa luati in calcul atunci cand va ganditi la un domeniu, este lungimea finala a domeniului atunci cand vizitatorul a ajuns la un articol, ca destinatie finala.

Un exemplu: http://www.domeniultau.ro/numecategorie/despre-lungime-tag-titlu.html – in care “despre-lungime-tag-titlu” – este titlul articolului.

Instructiunile W3C (World Wide Web Consortium) afirma ca lungimea tagului title ar trebui sa fie, ideal, de maximum 64 de caractere, incluzand spatiile. Google trunchiaza la 66 de caractere sau la ultimul cuvant complet, alegand cea mai scurta dintre alternative. Yahoo trunchiaza pur si simplu la 120 de caractere, chiar daca asta inseamna ca titlul afisat se sfarseste in mijlocul unui cuvant.

La extrema opusa, orice depaseste 75 de caractere este trunchiat in bara de titlu afisata in partea cea mai de sus a unor browsere (desi unele versiuni accepta si 95 de caractere).

Lasă un răspuns